fbpx

Waarom Ordina? In gesprek met Bas de Jong, Practice Lead Strategy & Business Design bij Ordina

Bas de Jong, Practice Lead Strategy & Business Design bij Ordina, was hiervoor manager bij adviesbureau IG&H en legt in deze blog uit waarom hij is overgestapt naar Ordina.

Als ik aan Ordina denk, dan denk ik eerder aan een IT-detacheerder dan een consultancy-organisatie. Hoe zie jij dit?

“Dat vind ik ook niet gek, dat beeld had ik zelf ook van Ordina. En ik heb mijn overstap ook al een flink aantal keren moeten uitleggen. Ordina was vroeger inderdaad die IT-detacheerder maar sinds enkele jaren zijn we als organisatie volop in beweging. Vanuit onze strategische richting die we in 2018 hebben ingezet, groeien we stap voor stap toe naar de #1 digitale businesspartner voor onze klanten in 2026. We waren altijd al die betrouwbare digitale partner en maken nu de draai naar een markt- en kennis gedreven organisatie. En voegen management consulting toe aan de mix en zijn zo de versneller van onze ambitie.”

Je bent redelijk recent gestart bij Ordina, waarom heb je deze overstap gemaakt?

“De keuze voor Ordina is voor mij terug te brengen tot drie punten. Ten eerste een breed gedragen visie en het plan om te transformeren. Uit gesprekken bleek dat er een concreet plan ligt en dat hier ook intern op gestuurd wordt. Er is echt de urgentie en wens om te veranderen. Ten tweede is er de ruimte om te ondernemen. Je krijgt het vertrouwen en de kans om binnen een groot bedrijf als Ordina je eigen management consulting practice en propositie op te bouwen. Ten derde waren de mensen voor mij de doorslaggevende factor – een jong en ambitieus leiderschapsteam en de uitgebreide kennis en ervaring die in de organisatie zit. Waardoor ook ik vanuit mijn kracht en expertise kan meebouwen aan de ambitie. Bovendien is het tempo hoog, zitten we op het goede pad en zien we de organisatie veranderen.”

Practice lead zijn bij Ordina is een ontzettend mooie uitdaging. Een uitdaging die van mij iedere dag weer het uiterste vraagt, mij uitdaagt om te groeien als mens en professional.

Wat houdt de rol van practice lead in en wat doe je iedere dag?

“Practice lead zijn bij Ordina is een ontzettend mooie uitdaging. Een uitdaging die van mij iedere dag weer het uiterste vraagt, mij uitdaagt om te groeien als mens en professional.

De unieke combinatie van het bouwen van een eigen team en portfolio, het ontwikkelen van onze mensen en tegelijkertijd impact maken op mens, klantorganisatie en maatschappij door het oplossen van complexe klantvraagstukken zorgt dat ik iedere dag met een glimlach opsta om aan het werk te gaan.”

Wat is de ambitie van Ordina en voor jou de komende jaren?

“Ordina wil in 2026 de #1 digitale businesspartner zijn. Met ons team willen we de verbindende factor zijn tussen onze klanten en Ordina. In samenwerking met de klant willen we met onze oplossingen toegevoegde waarde bieden, waardoor organisaties slimmer zijn ingericht, processen soepeler lopen en onze klanten hun businessdoelen en ambities kunnen waarmaken. In deze vaak digitale transformatie begeleiden we hen van A tot Z. Dit doen we samen met alle andere experts binnen Ordina. Om hier te komen, staan de komende zes maanden in het teken van het verder opbouwen van ons portfolio, het versterken van ons team en om onze klanten beter bekend te maken met de nieuwe competentie en diensten die we vanuit Ordina aanbieden. En waarmee we onze klanten ook van strategisch en tactisch advies kunnen voorzien en deze vervolgens samen met hun uitvoeren.”

Voor wie is Ordina een goede stap in zijn of haar carrière?

“Mensen die het leuk vinden om samen plannen te maken en te realiseren. Als medior of senior breng je daarnaast een combinatie van autoriteit, ondernemerschap en management consulting skills mee. Je hebt een vakinhoudelijke drive en krijgt energie van organisaties in beweging brengen. Je hebt daarbij meer behoefte aan eigen verantwoordelijkheid en een sterke wens om eigen visie en ideeën te kunnen neerzetten. Je drijfveer is niet (meer) om alleen maar de beste, snelste of slimste te zijn, maar om een positieve impact te hebben op je omgeving. Je bent heel sterk in samen resultaten boeken en haalt daar energie uit.

Je bent ondernemend, maar zelf ondernemen past niet bij je. Je bouwt liever mee aan iets groters, op een plek waar veel kennis is, een plek waar jij met jouw skillset ook echt het verschil kunt maken.”

Naar wie zijn jullie op zoek?

“We zijn op zoek naar gedreven en ambitieuze mensen. Mensen die graag willen meebouwen aan dit nieuwe Ordina. Binnen ons team zijn we op zoek naar junioren, mediors en seniors die het leuk vinden om strategie van het papier te trekken en in de praktijk te realiseren. Hierbij zijn we specifiek op zoek naar nieuwe collega’s die autoriteit hebben op het gebied van organisatieontwerp, innovatie, IT-strategie, data-strategie en lean / process excellence.“