fbpx

Waarom Ordina? In gesprek met Yousra Lahkim, Management Consultant Strategy & Business Design bij Ordina

Yousra Lahkim, management consultant Strategy & Business Design bij Ordina, was hiervoor strategisch adviseur bij een ingenieurs- en adviesbureau en legt in deze blog uit waarom zij is overgestapt naar Ordina en wat haar eerste indrukken zijn.

Je bent onlangs gestart bij Ordina, waarom heb je deze overstap gemaakt?

‘’Er ging niet gelijk een belletje rinkelen bij het horen van Ordina. Ik zag mezelf namelijk niet bij een IT-detacheerder zitten. Althans, dat was mijn beeld bij Ordina. Na een paar kennismakingen was ik al snel om. Ordina zit middenin een transitie en is volop in beweging. Ik vond het dan ook een mooie uitdaging om vanuit mijn kennis en expertise mee te bouwen aan deze transitie. Een doorslaggevende factor was ook de menskant. De mensen die ik heb gesproken waren enthousiast over Ordina en de transitie en zochten mensen die wilden meebouwen aan iets groots, aan Ordina, aan nieuwe proposities (onder andere innovatie, digitale transities en nog veel meer). Daar ligt wel mijn passie en daarom heb ik de overstap gemaakt.’’

Waarom de keuze voor IT?

‘’Ik heb een grote interesse voor alles wat met vernieuwing en verandering heeft te maken. De menskant hierin vind ik vooral interessant. Ik heb de afgelopen jaren op verschillende strategische adviestrajecten gezeten vanuit verschillende rollen. Veelal in het publieke domein. Het lijkt me erg leuk om dit soort strategische trajecten samen met mijn IT-collega’s op te pakken. Het bundelen van kennis en expertise en klanten helpen om een (digitale) transitie te begeleiden op inhoud én proces is dan ook een pluspunt bij Ordina. We hebben alles onder 1 dak! We kunnen klanten helpen om digitale transities van a tot z vorm te geven en te begeleiden. Daarnaast is het een industrie die in deze tijd volop in ontwikkeling is.’’

Wat is je eerste indruk van Ordina?

‘’Het bevalt me tot nu toe erg goed. Ordina is in mijn ogen een bedrijf dat heel veel mogelijkheden biedt. Ruimte om die kansen te pakken is er zeker, dus daar haal ik veel energie uit. Het feit dat de organisatie in beweging is, dat is zichtbaar. Iedereen is bezig met ontwikkelen, bouwen, nieuwe impulsen en die brengen leuke en interessante uitdagingen met zich mee. Er heerst een open en fijne cultuur. Dat vind ik persoonlijk erg belangrijk. Het is een grote organisatie, maar de lijnen zijn kort. Iedereen is bereid om een kopje koffie te drinken en tijd vrij te maken in drukke agenda’s. Het maakt niet uit waar je in de organisatie zit of welke rol je hebt, iedereen staat open voor een kennismaking. Ik krijg daarnaast veel ruimte om mijn kennis en ervaring in te brengen en mee te bouwen aan het team. Dat vind ik erg prettig!‘’

“Mijn persoonlijke quote luidt ‘durf buiten de lijntjes te kleuren’.

Bij welk team zit je en waar ga jij je op richten binnen Ordina?

‘’Ik zit in het team/practice Strategy & Business Design. Een diverse groep met een jong leiderschapsteam. Ordina wil in 2026 de #1 digitale businesspartner zijn. Met ons team willen we de verbinding zijn tussen onze klanten en onze organisatie. We zijn op dit moment bezig met het verder opbouwen van onze practice en portfolio. De afgelopen tijd heb ik mij beziggehouden met nieuwe kansen, proposities en het opzetten van verbeterinitiatieven. Daarnaast heb ik mij op het thema innovatie gericht. Als management consultant ga ik klanten helpen met projecten op het gebied van digitale transities, innovatie en strategie/organisatie. Mijn persoonlijke quote luidt ‘durf buiten de lijntjes te kleuren’. Ik pas niet snel in een hokje en doe dingen die buiten mijn comfortzone liggen én ik help graag mensen om dit te doen. Dit zie ik ook terug in mijn werk. Ik help klanten om in creatieve oplossingen te denken en buiten ‘the normal way of working’. Bij Ordina zitten veel mensen die ook zo denken en doen, dus we gaan de komende tijd mooie dingen doen!’’

Wat wil je nog kwijt aan lezers die ook bij Ordina willen werken?

‘’Kom een keer langs voor een kop koffie en proef de sfeer op de werkvloer. Je zal meteen merken hoe open het hier is. Je hoeft geen IT-expert te zijn om bij Ordina te werken. Er is genoeg kennis in huis om samen met leuke collega’s mooie projecten op te pakken. Iedereen vanuit zijn of haar expertise en ervaring. Het mooie aan consultancy is dat je verschillende projecten kunt oppakken bij heel veel klanten. Dat maakt ook dat ik dit vak echt leuk vind. Je leert zoveel mensen en organisaties kennen. Krijg je daar ook energie van en wil je meebouwen aan iets groots? Kom dan gewoon een keer kennismaken!’’