fbpx

Wanneer maakt u de slimme overstap naar SAP S/4HANA?

Onlangs heeft SAP bekendgemaakt dat het bedrijf vanaf 2027 niet langer de bestaande ERP Business Suite ondersteunt. Gebruikers moeten daardoor overstappen op SAP S/4HANA, de nieuwe eenvoudige, maar krachtige ERP-oplossing van SAP. Een aantal van onze klanten heeft inmiddels deze overstap gemaakt en transformeren hun activiteiten al met de nieuwe kracht van SAP S/4HANA. Wilt u ook profiteren van de vele voordelen van een al bewezen technologieplatform dat de verdere groei van uw onderneming  ondersteunt? Zet nu de eerste stap en bepaal samen met onze experts wat het beste en slimste moment is voor een overstap naar S/4HANA.

Platform voor de toekomst

SAP positioneert S/4HANA als hét platform voor toekomst. Het platform is intelligent, gebruiksvriendelijk en future proof. Terecht vinden zelfs de meest doorgewinterde SAP-consultants van ons team. Kan S/4HANA ook uw business meer slagkracht geven? En als u voor S/4HANA kiest, hoe pakt u dat dan aan, zo’n migratie? De experts van Ordina begeleiden u bij elke stap.

Waarom zou u overstappen? Een aantal redenen:

 • Werk productiever en met meer plezier
  Eenvoud en gebruiksgemak: daar draait het om bij S/4HANA. Het vereenvoudigde datamodel en de end-to-end-processen zorgen voor veel snellere prestaties en dat werkt uw productiviteit in de hand. En daarnaast is de SAP Fiori-gebruikersinterface bijzonder intuïtief – een belangrijke troef voor medewerkers!
 • Neem sneller betere beslissingen
  S/4HANA zit boordevol intelligentie: dankzij de geïntegreerde analytics krijgt u real time waardevolle inzichten waar u meteen mee aan de slag kunt. Simulaties en predictieve modellen bieden u zelfs een blik op de toekomst.
 • Maak ruimte voor innovatie
  S/4HANA combineert ERP met bewezen cloudapplicaties, zoals SAP Hybris, SuccessFactors, Qualtrics, Concur en het SAP Leonardo-innovatieplatform, dat de deuren opent naar nieuwe technologie, zoals IoT, big data, machine learning en blockchain. Kortom, met S4/HANA versnelt u uw digitale transformatie.
 • Ondersteun uw groeistrategie met de nieuwste technologie
  Als uw organisatie haar activiteiten wil uitbreiden, nieuwe markten wil betreden of nieuwe magazijn- of productiefaciliteiten wil creëren, heeft u een systeem nodig dat kan groeien en zich aan uw proces aanpast. De vraag is: kiest u ervoor om uw huidige systeem verder uit te breiden, met de wetenschap dat het einde van de levensduur van software en infrastructuur binnenkort is bereikt? Of neemt u de beslissing om nu naar een nieuw platform te verhuizen en alles te implementeren wat u nodig hebt om uw groeiplannen te ondersteunen?
 • Wees toekomstbestendig
  Waarom zou u nu nog investeren in een systeem dat verouderd is en waar SAP niet meer op zal doorontwikkelen? Met SAP S/4HANA investeert u in de nieuwste technologie die uw bedrijf vooruit helpt en u een digitale voorsprong geeft. Hoe eerder u overgaat naar SAP S/4HANA, hoe sneller u kunt beginnen met het creëren van nieuwe oplossingen die voldoen aan uw groeiende zakelijke vereisten. Blijft u investeren in uw huidige SAP-omgeving, dan wordt een toekomstige migratie complexer. Hoe meer maatwerk, ontwikkelingen en integratie u opneemt in uw bestaande systeem, hoe ingewikkelder de uiteindelijke migratie is wanneer u beslist om alsnog over te stappen.

Daarnaast is een toenemend aantal nieuwe SAP-applicaties alleen beschikbaar op SAP S/4HANA. SAP investeert actief in zijn nieuwe suite SAP S/4HANA en heeft tegelijkertijd aangegeven dat het niet langer investeert in SAP ECC, omdat het bedrijf dit systeem in 2027 niet meer zal ondersteunen. SAP kiest er bewust voor om alle nieuwe user interfaces, machine learning en alle verdere nieuwe technologieën die eraan komen alleen nog binnen SAP S/4HANA te ontwikkelen.

Plan uw migratie op tijd, stap slim over naar SAP S/4HANA, helemaal in uw tempo.

Plan uw migratie

Er is nu nog voldoende tijd om uw migratie voor de deadline van 2027 te plannen, voor te bereiden en uit te voeren. Wacht daarom niet tot uw bestaande oude systeem het einde van de levensduur bereikt in 2027. Als SAP-servicepartner kunnen we uw migratie ondersteunen en ervoor te zorgen dat u zich geen zorgen hoeft te maken om uw doelen te bereiken.

Wacht niet te lang

Uit ervaring weten we dat middelgrote bedrijven enkele maanden nodig hebben om zich voor te bereiden en circa een jaar nodig hebben voor implementatie en verdere verbeteringen. Ons advies is dan ook om niet te lang te wachten. De verwachting is namelijk dat een groot deel van de bedrijven het besluit om over te stappen uitstelt, waardoor de kans groot is dat er een tekort aan SAP-consultants zal ontstaan.

Een overstap naar S/4HANA is meer dan een upgrade van uw bestaande systemen of een migratie van uw database. U moet heel wat keuzes maken, processen, functionaliteiten, infrastructuur, en er is grondige expertise nodig van zowel SAP S/4HANA als van uw businessprocessen.

Onze SAP-consultants hebben die expertise en ervaring. Zo begeleiden ze u in uw tempo naar S/4HANA. Wilt u snel live gaan met zoveel mogelijk functionaliteiten? Of wijst onze voorstudie erop dat u beter eerst uw interne processen stroomlijnt of werk maakt van uw masterdata? Samen met u stippelen we het pad uit dat het best aansluit bij uw wensen en mogelijkheden.