fbpx
Ron Bijl over kennissessies bij Ordina

“We trekken echt gezamenlijk op met Oracle”

Ron Bijl over de Oracle kennissessies bij Ordina.

Ron Bijl is Oracle-consultant en sinds 2006 werkzaam bij Ordina. Hij is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van Oracle maatwerk- en integratieoplossingen. Door de jaren heen heeft hij een schat aan ervaring opgebouwd bij veel verschillende klanten.

Kennisuitwisseling

Bij Ordina vinden we kennisuitwisseling en nieuwe technologie belangrijk. Binnen onze Oracle-unit zijn expertises in uiteenlopende technologieën gebundeld in peilers, zoals infrastructuur & databases en maatwerk & integratie en ERP.

Onze unit heeft een hechte band met Oracle. Dat blijkt wel uit ons partnership. We trekken echt gezamenlijk op en dat is een enorm voordeel. Vanuit dat partnership organiseren we een aantal techsessies samen met Oracle over de laatste ins en outs. Niet alleen voor onze Ordina-collega’s, maar ook voor klanten en vakgenoten buiten Ordina.

Techsessie

Onlangs vond de techsessie plaats, waarin Jan Leemans (Oracle) ons alles heeft verteld over modern (cloud-native) application development en hoe dit ingevuld kan worden met producten vanuit de Oracle stack. Zo deelde hij met ons de laatste nieuwtjes gedeeld over Weblogic, het draaien van applicaties op een Kubernetes-platform, het containeren van applicaties, microservices en het gefaseerd omzetten van klassieke monolithische applicaties naar cloud-native applicaties. Ook was er aandacht voor Visual Builder Studio en Oracle Cloud Functions. Dat werd toegelicht met twee demo’s. Tenslotte deelde Jan een aantal links, waarmee alle deelnemers zelf labs kunnen volgen om hands-on kennis te maken met deze technologie.

Het belangrijkste inzicht voor mij is misschien wel dat de wereld van applicatieontwikkeling, -hosting en -connectiviteit radicaal aan het veranderen is. Het is aan ons als IT’ers om onze klanten en hun applicatielandschap mee te nemen in die ontwikkeling. Ik kan elke Oracle-specialist aanraden om zich bekend te maken met deze nieuwe technieken en de krachtige platforms waarmee dit ingevuld kan worden.

Gezien de huidige omstandigheden met corona, was deze bijeenkomst uiteraard online. Vanuit de Oracle-unit hebben we alle deelnemers verrast met een lekker borrelpakket voor na de sessie. Zo konden we toch online informeel napraten! Iets wat we normaal natuurlijk in levenden lijve doen.

Deze eerste techsessie met Oracle was een groot succes. Het was erg gaaf dat de opkomst zo hoog was. En vooral leuk dat alle 45 deelnemers ook te spreken waren over de kwaliteit van de sessie. Op basis van deze positieve feedback plannen we daarom op korte termijn ook in-depth vervolgsessie in met Jan Leeman. Ook hebben we al vervolgsessies over andere onderwerpen ingepland. Voor begin 2021 staat er een sessie met Juergen Kress en Niall Commiskey (beiden van Oracle) over cloud integratie en Visial Builder Cloud Service (low-code development) gepland.

Wil je meer weten over de inhoud van de Oracle-techsessie? Neem dan gerust contact met mij op via onderstaand formulier.