fbpx

“We werken écht samen hier, en dat zie je aan het resultaat.”

Johan gaat op naar de volgende 12 jaar bij Ordina

Piloot. Dat is wat Johan van der Velde vroeger wilde worden. Slechte ogen zorgden ervoor dat hij die droom niet waar kon maken. Als je aan de kinderen van Johan vraagt wat hij nu doet is dit het antwoord: ‘Papa computert’. De vrouw van Johan is gestopt met vragen wat hij doet. Toch is het redelijk eenvoudig uit te leggen. Johan is IT-architect. Op feestjes probeert hij het als volgt uit te leggen: “Ik ondersteun mensen die applicaties bouwen en testen.” Een wel heel bescheiden weergave van de werkelijkheid, maar wel zo handig voor de gelegenheid: “Je wilt het toch een beetje gezellig houden op zo’n feest.”

En dat terwijl Johan een heleboel interessants te vertellen heeft. Want als hij de droom om piloot te worden opgeeft, kiest hij voor een studie werktuigbouwkunde aan de TU Delft. Johan: “Ik houd van techniek. Niet alleen om over na te denken maar ook om zelf met dingen te knutselen.” Hij studeert af op industriële organisatie en doet onderzoek bij een producent van landbouwwerktuigen, in het bijzonder maaiers. Na zijn afstuderen gaat hij daar in dienst. Dat dienstverband is van korte duur, omdat het verbetertraject waaraan hij werkt wordt stopgezet door het buitenlandse moederbedrijf. Gelukkig voor Johan is er aan werk geen gebrek tijdens de internetbubbel, en kan hij snel weer aan de slag. Hij werkt aan de implementatie van WebSphere producten bij klanten. Eén van de klanten is een grote financiële instelling waar hij kennismaakt met een Ordina team dat daar ook gedetacheerd is. Hij raakt in gesprek en gaat op de uitnodiging in om nader kennis te maken. Inmiddels werkt hij al 12 jaar bij Ordina en is hij nog steeds enthousiast over zijn werkgever.

Bijzondere start

De start van Johan is er één om niet snel te vergeten. Binnen een week nadat hij zijn contract tekent, wordt er een grootschalige reorganisatie aangekondigd. Johan: “Ik was als laatste binnengekomen dus dacht dat ik er dus ook meteen uit zou vliegen.” Dat blijkt niet het geval te zijn. Nadat Johan van de eerste schok bekomen is, vindt hij snel zijn plek. Johan: “Ordina is een laagdrempelige organisatie. Dat past bij mij. Bij zijn vorige werkgever viel letterlijk iedereen stil als de directeur over de werkvloer liep, dat is hier niet het geval. De structuur is niet hiërarchisch. We werken echt samen hier, en dat zie je ook terug aan het resultaat.”

Trots

Eén van de projecten waar Johan met veel plezier aan terugdenkt is een opdracht voor een grote bank in Nederland. De opdracht was: sneller betrouwbare applicaties kunnen bouwen en opleveren. Johan begint met een team van 5 personen aan het traject, wat uitgroeit tot een team van 50 man. Inmiddels maken teams wereldwijd gebruik van de pipeline en kan een applicatie met één druk op de knop worden gelanceerd. Een mooi resultaat, maar het project uit handen geven is toch best lastig. Johan: “Als je vanaf het begin bij zo’n project betrokken bent en je ziet het uitgroeien tot iets met een enorme pipeline, dan kun je je niet overal meer mee bemoeien. Het is een beetje alsof je je kind aan de oppas geeft.”

Werkgroep CI/CD

Eindeloos blijven nadenken over processen is niet alleen iets wat bij Johan hoort, ook zijn collega’s hebben die eigenschap. Bijvoorbeeld in een speciale werkgroep CI/CD waar een bonte verzameling collega’s eens in de twee weken bij elkaar kwam om te sparren over tooling. Op haast filosofisch niveau werd er gediscussieerd over oplossingen voor generieke problemen. Johan: “Soms ontstaat de neiging om bepaald gereedschap in te zetten voor elk probleem, terwijl misschien een andere oplossing beter zou passen. Door met elkaar in gesprek te gaan en elkaar uit te dagen om met nieuwe oplossingen te komen, hebben we elkaar echt geïnspireerd en zijn we tot oplossingen gekomen die we ook voor klanten kunnen inzetten.”

Op naar de volgende 12 jaar Ordina

Die omgeving, van elkaar uitdagen en samen naar oplossingen zoeken, is de reden dat Johan ook na 12 jaar nog steeds niet uitgeleerd is bij Ordina. Johan: “Er komen mooie nieuwe kansen aan waarin technische kennis een nog grotere rol gaat spelen. Er worden kleinere team samengesteld waarin je met nog meer gelijkgestemden samenwerkt en daardoor komen er ook meer doorgroeimogelijkheden. Als practice lead bijvoorbeeld, maar ook als solution lead. In die functies is er ook ruimte om mooie dingen te doen in de tijd dat je niet bij klanten zit. Building blocks ontwikkelen bijvoorbeeld, die je dan weer kunt inzetten bij klanten.”

Van de cockpit naar het toetsenbord

Uiteindelijk heeft Johan er vrede mee dat hij nooit in de cockpit is beland. Sterker nog, hij ziet wel overeenkomsten tussen zijn huidige werk en het werk van een piloot. Johan: “Je werkt heel nauw samen met je crew en moet ervoor zorgen dat de reis van de klant zo perfect mogelijk verloopt.”