Waarom bij Ordina?

Werk aan ICT die er écht toe doet en bouw mee aan digitaal Nederland!
Wij zijn op zoek naar jou!

ICT die bijdraagt aan de maatschappij. Daar staan wij voor. Wij bouwen aan een wereld waarin ICT écht voor mensen werkt. Door nieuwe technologie waardevol te maken voor grote spelers. Of het nu om banken, ziekenhuizen, havens of overheidsdiensten gaat. Wij zijn de werkgever van digitaal Nederland. En wij zoeken tech-toppers.

Continuous leren

Continuous learning in hoofdletters. Wij geloven dat een sterk digitaal Nederland begint met jouw ontwikkeling. Dus krijg je de ruimte om zelf je carrièrepad uit te stippelen. En werk je daar structureel aan met je manager of coach. Ondersteund door de Ordina Academy. Ruim 100 trainingen per jaar door in-house trainers en opleidingspartners. En de vrijheid om key seminars te bezoeken.

Vanuit een Agile werkcultuur

Alles ademt agile of DevOps. Onze teams zijn lean en vaak al op elkaar ingespeeld. High performance teams noemen we dat. Samen ga je onder meer de uitdaging aan om de digitale acceleratie van klanten te verhogen met innovatieve apps en portals, probeer je alles uit Business platforms en systemen te halen óf focus je op Privacy & security. Omdat Intelligente datagedreven organisaties de toekomst hebben.

Met flexibele arbeidsvoorwaarden

Werken aan digitaal Nederland in high performance teams? Natuurlijk starten we met een proeftijd. Meestal twee maanden. Even aftasten. Maar daarna krijg je een vast contract, goede pensioenregeling, ongevallen- en ANW- hiaatverzekering. En een leaseauto, laptop en telefoon. Liever meer pensioen? Of meer ouderschapsverlof en minder verdienen? Bij Ordina deel je de secundaire arbeidsvoorwaarden zelf in.

Een winstdelingsregeling als beloning

Champagne! Voor alle medewerkers in Nederland geldt de winstdelingsregeling. Voor Management en Commercie wordt – binnen de beschikbare winstdelingspot voor die groep – gedifferentieerd naar geleverde prestaties. Voor andere medewerkers wordt het winstdelingsprincipe toegepast zonder te kijken naar prestatie. Daarnaast is er apart budget om uitzonderlijke prestaties te belonen – voor de werkvloerhelden!

Vakgebieden