Young Professional blog: Waarom Ordina?

Eerste blog uit een serie van vier

Waarom Ordina?

Je start je werkweek niet vaak op een vrijdag, laat staan je eerste dag van je nieuwe carrière. Maar ongewoon is nog niet onlogisch, dus stonden wij afgelopen vrijdag op de 1ste september voor de deur van het hoofdkantoor van Ordina.

Luisterend oor

Voor ons waren er meerdere wegen naar Rome, of in dit geval Nieuwegein. Een van ons had gewoon gesolliciteerd, twee van ons kwamen terecht bij Ordina na een aantal gesprekken met collega’s binnen Ordina – let wel, collega’s, niet recruiters. Opvallend daarbij was dat ieder van ons voor een andere functie solliciteerde dan de functie die we uiteindelijk kregen. Een sollicitatiegesprek is bij Ordina meer een loopbaangesprek waarbij je meteen en een luisterend oor hebt voor je carrièrepad.

Ongedwongen Ordina

Voor ons was de informele en toegankelijk sfeer een belangrijk aantrekkingspunt. Zo is één van ons bij Ordina terechtgekomen via een carrièrebeurs. Wie herkenbaar is als geïnteresseerde in ICT voelt zich soms een beetje rondlopend wild. Iedereen wil iets van je, alles moet snel. Dat Ordina zich juist wat rustiger opstelde en openstond voor een goed gesprek was voor één van ons een belangrijke reden om voor Oranje te gaan.

Kijken wat je kan

Voor ons allemaal verwachten wij met Ordina een werkgever gevonden te hebben waar wij ruimte hebben om te leren, te groeien in ons vak en ondertussen een fijne tijd te hebben. Leuke projecten uitvoeren, veel ervaring opdoen en niet verplicht voelen om elke dag tot acht uur op kantoor te zijn. En uiteindelijk daar terecht te komen waar je het beste tot je recht komt. Dat is het leuke van het Young Professional Programma.

Volgende week starten we met onze training. Onze nieuwe ervaringen delen we in ons volgende blog. Deze blog is geschreven door onze Young Professionals Roy Pastoor, Elsin Yilmaz, Hessel Andela en Frederick van Melle.

Wil je meer informatie over ons Young Professional programma, neem dan eens contact op met Sander Hattinga van ’t Sant, te bereiken op 06-23114929., voor meer informatie.