fbpx
Vlaggen van Ordina

Benoemingen Ordina: Ordina benoemt Joyce van Donk als CFO, voordracht Dennis de Breij als RVC-lid

De Raad van Commissarissen (RvC) van Ordina benoemt Joyce van Donk-Van Wijnen (1984) per 1 januari 2021 tot Chief Financial Officer (CFO) van Ordina. De formele kennisgeving van de voorgenomen benoeming tot statutair bestuurder zal geagendeerd worden voor de Algemene Vergadering op 8 april 2021. Voor dezelfde vergadering is de RvC voornemens om, op voordracht van de Stichting Prioriteit Ordina Groep, de benoeming van Dennis de Breij (1971) als lid van de Raad van Commissarissen voor te stellen.

Johan van Hall, voorzitter van de RvC: “We zijn zeer verheugd met de voorgenomen benoemingen. Met Joyce van Donk-van Wijnen krijgt Ordina een CFO met brede ervaring en een gedegen financiële achtergrond. Na ook externe kandidaten gesproken te hebben, zijn wij blij met de benoeming van een interne kandidaat, die Ordina natuurlijk al goed kent. Wij hebben er vertrouwen in dat zij een positieve bijdrage zal leveren aan de strategie van Ordina. De voorgestelde benoeming van Dennis de Breij als RvC-lid zien wij als een belangrijke toevoeging aan onze Raad van Commissarissen, gezien zijn brede kennis en achtergrond, specifiek in het juridische domein.”

Joyce van Donk-van Wijnen volgt per 1 januari as. de huidige CFO, Annemieke den Otter, op die per genoemde datum als CFO bij Eriks is benoemd. Joyce is sinds 2014 werkzaam bij Ordina, eerst als groepscontroller en later als Financieel Directeur. Eerdere ervaring heeft zij opgedaan in financiële rollen bij onder andere KLM en UPC.

Het voornemen tot benoeming van Dennis de Breij als RvC-lid, is vanuit de RvC van Ordina, op voordracht van de Stichting Prioriteit Ordina Groep. Dennis is een ervaren adviseur, ondernemer en bestuurder. Hij heeft een brede kennis en ervaring in het juridische speelveld, vanuit governance en juridische structuren, zowel vanuit zijn eigen praktijk en als vanuit andere advocatenkantoren.

Download persbericht