Bing Lin over werken bij Ordina

Bing Lin, Software Engineer, over werken bij Ordina

Bing Lin is Software Engineer en werkt sinds februari 2020 bij Ordina. Momenteel werkt ze aan een anti-fraudeapplicatie voor de Rabobank.

Hoe ben je bij Ordina beland?

Na mijn afstuderen kreeg ik een LinkedIn-berichtje van onze recruitmentpartner. Die vond dat ik goed bij Ordina paste. Ik twijfelde eerst wel. Ik heb Biomedische Technologie gestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven en het zou logisch zijn om de zorg in te gaan of een academische loopbaan te volgen. Ik wilde echter iets anders. Ik wilde verschillende industrieën en bedrijfsculturen leren kennen en een baan met veel ruimte voor zelfontwikkeling. Bovendien wist ik niet wat de doorgroeimogelijkheden waren bij Ordina. Als net-afgestudeerde staat dat toch bovenaan je prioriteitenlijst. Uiteindelijk ben ik toch op gesprek gegaan en dat was maar goed ook. Mijn vooroordelen werden gelijk weggenomen.

Nu ben ik wel benieuwd. Welke vooroordelen had je dan?

Nou, ik dacht vroeger dat IT-bedrijven heel stijf waren, vol met hardcore programmeurs: weinig sociaal, moeilijk mee te communiceren en met maar een doel voor ogen, namelijk code kloppen. Ik zocht juist een werkplek waar code wordt gebruikt om een maatschappelijk probleem op te lossen, net zoals ik bij mijn studie heb gedaan. Maar meteen bij binnenkomst ervaarde ik dat Ordina heel gemoedelijk is. Al bij de rondleiding tijdens mijn eerste gesprek nam iedereen de tijd om met mij een praatje te maken. Het voelde gelijk goed en vertrouwd. Na een uitleg over de lopende (interne en externe) projecten door een medior developer wist ik dat Ordina best wel goed bij mij paste.

Hoe ben je software engineer geworden?

Programmeren is een onderdeel van mijn studie Biomedische Technologie. Ik schreef code om de mechanica van bloedvaten te simuleren. Het doel was om met code meer inzicht te krijgen in de relatie tussen de druk, flow en de vernauwing van de vaten. Ik vond het leuk om met code iets nuttigs te maken. Ik wilde graag een betere programmeur worden, dus ik wilde daarin doorgroeien. Uiteindelijk wil ik graag de schakel zijn tussen de techniek en de business, maar daarvoor is het belangrijk om eerst een goede technische basis te hebben.

Wat maakt het zo leuk om bij Ordina te werken?

Voor mij is dat de informele sfeer. Mijn manager die even belt om te checken hoe het met mij gaat, soms praten we over alles behalve werk. Sta je even bij de koffieautomaat, komt de CEO zomaar een praatje met je maken. En mijn collega’s bij het Servicepoint begroeten me persoonlijk elke ochtend. Zij kennen echt iedereen bij naam. Ik vind het knap dat Ordina ondanks haar grootte zo’n fijne sfeer heeft behouden. Door deze dingen voel je je geen nummertje op de salarislijst.

Sta je even bij de koffieautomaat, komt de CEO zomaar een praatje met je maken.

Wat is jouw rol in het team?

Ik ben een junior software developer en omdat we aan veel verschillende projecten werken, word ik begeleid door de senior software developer van ons High Performance Team (HPT). Mijn hoofdtaak is programmeren in de breedste zin van het woord. We werken onder meer aan de front- en backend van een applicatie, ETL-processen voor de migratie van data, en Azure pipelines voor het deployen van onze applicatie. Maar ik denk ook mee tijdens het refinen van een story, hoe die story getest kan worden, welke afhankelijkheden er zijn voordat een story een Definition of Done heeft.

Wat is er bijzonder aan een HPT-team?

Ons HPT bestaat uit zes Ordina-collega’s met elk zijn eigen expertise, dus ik probeer van iedereen wat te leren. De senior developer helpt me om bijvoorbeeld te coderen volgens de best practices. Aan de hand van testcriteria die de tester opstelt, denken we van tevoren al goed na hoe we onze codes gaan schrijven. Ik zit in een hecht team, waarbij er veel aandacht is voor persoonlijke doelen en uitdagingen. Mijn team biedt mij een podium om kritisch te zijn. We dragen allemaal dezelfde verantwoordelijkheden en vieren successen uitgebreid, waardoor we geen eilandjes zijn binnen de Rabobank en echt waarde kunnen toevoegen.

Waarom voel jij je thuis bij Ordina?

De combinatie van het professionele en het persoonlijke. We werken aan belangrijke, mooie projecten met ervaren IT-professionals. Tegelijkertijd is er een platte bedrijfscultuur waar ik me bijzonder thuis voel. Ik heb veel ruimte en wordt aangemoedigd om nieuwe technieken uit te proberen. Er is expertise en bereidheid van mijn collega’s om me verder te helpen als ik het nodig heb. Wat ik ook heel fijn vind, zijn de teamactiviteiten die worden georganiseerd. Staan we met z’n allen op donderdagavond te schilderen als Bob Ross. Ook is er TrotsOrdina en JongOrdina; twee groepen waarmee we leuke uitjes en cursussen ondernemen. Voor die goede mix van werken en plezier. Precies wat een young professional wil.