fbpx

“De fijne en open no-nonsense gesprekken in combinatie met de behulpzaamheid van collega’s. Dát maakt Ordina voor mij een fijne club om voor te werken”

Gartner schrijft dat in 2024 ongeveer 65% van alle online applicaties gebouwd zullen worden met behulp van low-code. Deze manier van software ontwikkeling is sneller, iteratiever en visueel ingesteld. Het werk van een Mendix developer is daarom veelzijdig, technisch en uitdagend.

Bij Ordina starten regelmatig nieuwe mensen die zich bezig houden met Low-code en specifiek Mendix. We stellen je graag aan hen voor.

Dit keer Zefanja Kleuters. Gestart als Mendix expert en al flink wat ervaring heeft met Mendix. Hoe ervaart hij het werken bij Ordina? Waar wil hij heen groeien? En wat is hem opgevallen de eerste periode bij Ordina?

We vroegen het Zefanja.

Kun je kort wat over jezelf vertellen?

Ik ben getrouwd en heb twee zoons van 15 en 18 jaar. Inmiddels ben ik ruim 20 jaar werkzaam in de ICT. Ik heb diverse rollen gehad zoals software ontwikkelaar, project manager, service delivery manager, business developer en nu dus Mendix developer. Naast ICT heb ik interesse in marketing en Chemie. Dat laat denk ik wel zien dat ik veel dingen leuk vind en leergierig ben.

Al behoorlijk wat ervaring als ik het zo hoor. Je bent onlangs gestart bij Ordina, wat maakt het dat je voor Ordina hebt gekozen als werkgever?

In de afgelopen 3,5 jaar was ik voor veel zaken verantwoordelijk; van het regelen van Mendix opdrachten, het bouwen en onderhouden van Mendix applicaties en service delivery.

Met 3 klanten en 5 applicaties onder mijn hoedde, veranderde mijn rol meer naar service delivery / Mendix coach en tegelijkertijd ook richting kwaliteit coördinator. Hoewel mijn rol toen lekker dynamisch en divers was, raakte ik verder verwijderd van mijn passie; het helpen van klanten met het vertalen van hun ambities en business uitdagingen naar technologische Mendix oplossingen.

Als meest seniore Mendix-er binnen het bedrijf waar ik werkte, waren de kansen klein om mij verder te ontwikkelen als all round Mendix Expert.

Samengevat heb ik voor Ordina gekozen vanwege de ontwikkelingsmogelijkheden, de grootte en opbouw van de Mendix expertise, het aantal opdrachten en de groeiambitie. 

Hoewel mijn rol toen lekker dynamisch en divers was, raakte ik verder verwijderd van mijn passie; het helpen van klanten met het vertalen van hun ambities en business uitdagingen naar technologische Mendix oplossingen.

Na de zomer ben je gestart als Mendix developer bij Ordina. Kun je eens vertellen wat je precies doet?

Het is een veelzijdige functie maar ik zal het even kort samenvatten:

  • Klanten adviseren en “blij maken” met oplossingen die passen bij de ambities van de organisatie. Daarnaast denk ik ook veel mee met de uitdagingen van de klant. Hoe kunnen we die het beste aanpakken, en hoe speel technologie daar een rol in?
  • Veel contact met collega’s. Helpen met vragen die voort komen uit andere projecten. Het mooie is dat ik dat zelf ook goed kan doen. Er werken veel slimme en ervaren Mendix experts bij Ordina.
  • Naast de klant en collega’s ben ik ook bewust bezig met de ontwikkeling van mezelf. Welke nieuwe frameworks zijn er nu? Hoe kan ik mezelf ontwikkelen op professioneel vlak?

Kortom, veelzijdig en erg leuk.

Voordat we verder gaan over het werk-inhoudelijke: hoe was de onboarding voor jou? Kun je deze kort beschrijven?

De onboarding was goed georganiseerd. Voorafgaand heb ik alle nodige informatie, toegang tot bijna alle Ordina applicaties en een laptop ontvangen (ingericht en wel :-)).

De onboarding was over twee dagen verdeeld. De eerste dag bestond uit kennismaking met en uitleg over Ordina, de business propositie, de ambitie, werkwijzen, enzovoorts. Oftewel “oranje spuiten”.

De tweede dag heb ik live kennisgemaakt met nieuwe Mendix collega’s en ODS. Zelf vond ik het wel prettig dat het in twee dagen was opgedeeld. Dit gaf genoeg tijd om alles tot je te nemen van zowel de grotere lijnen als specifiek mijn directe collega’s

Ben je al bezig met een project voor een klant? Hoe ziet dat eruit en waar zit de uitdaging voor jou?

Vanaf mijn derde werkdag zit ik bij IGJ (Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd) waar we met een Mendix DevOps team van 5 een MijnPortaal beheren en verder uitbreiden.

De uitdaging en plezier in mijn werk zit voor mij in vertalen klant wensen naar een oplossing. Dat gaat voor mijn van advies/ pre sales tot de implementatie van de oplossing.

Voor mijzelf ligt de uitdaging en focus op een allround Mendix Expert te worden en daarmee waarde voor onze klanten te leveren. De doelen die ik voor mezelf heb en die Ordina voor haar klanten heeft passen perfect in elkaar.

Vanaf mijn derde werkdag zit ik bij IGJ (Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd) waar we met een Mendix DevOps team van 5 een MijnPortaal beheren en verder uitbreiden.

Klinkt gaaf, het bouwen van zo’n portaal voor zo’n organisatie. Even door filosoferend: wat zou voor jou echt een droomopdracht/project zijn om aan mee te werken?

Ik vind veel dingen leuk maar vooral een opdracht waar ik nieuwe kennis kan opdoen en die bijdraagt aan mijn doelen. Bijvoorbeeld:

  • Nieuwe app bouwen (from scratch, dus helemaal inclusief styling en volledige techniek)
  • Native app bouwen
  • En alle andere leuke dingen

We weten nu al best veel over jou en het inhoudelijke werk. Ik ben ook benieuwd hoe je Ordina ervaart. Zou je de sfeer eens kunnen beschrijven?

Professioneel (continuous dialog, ingerichte processen), je merkt dat Ordina een goede club is die weet wat ze doet. Daarnaast is het ook heel gezellig. Denk bijvoorbeeld aan de Ordina Digital Service (ODS) dag waar we met elkaar gaan eten, lachen en nadenken over de toekomst.

Maar ook competence meetings, koffie en thee sessies met mensen uit de organisatie. Zo leer je mensen kennen en denk je ook na hoe je je verder gaat ontwikkelen. Wat ik ook erg leuk vond was het startersevent waar we met de starters een rondje hebben gevaren, bijgepraat en lekker hebben gegeten.

Wanneer je op een verjaardag of feestje bent en je vertelt dat je bij Ordina werkt, wat zeg je dan?

Dat ik bij een leuke club met leuke ambitieuze en behulpzame collega’s werk. Daar waar we mooie oplossingen bouwen en waarde leveren voor onze klanten.

Ordina werkt met een cross-border unit aan Mendix oplossingen in Nederland en België. Samen met diverse klanten werken we aan oplossingen die bijdragen aan het succes van onze klanten. Als medewerker van Ordina maak je impact. Zoals in het interview naar voren kwam: op de derde werkdag van Zefanja was hij al bezig met het bouwen en onderhouden van een Mendix portaal.

Is werken bij Ordina wat voor jou? Bekijk onze vacatures en neem contact op. Gewoon voor een kop koffie en kennismaking.