Agile & Lean Leadership

Maatwerk voor the Agile-way-of-working in ICT-development

Omgaan met veranderingen, kortcyclisch werken, het hele team bij elkaar, dat is waar het om draait. Focus aanbrengen op beoogde resultaten en teams samenstellen die zichzelf organiseren en voortdurend willen verbeteren werkt echt! Het leidt tot kortere time-to-market voor de business, continu nieuwe waardecreatie en tot meer flexibele oplossingen. Ordina is uw partner om de Agile-way-of-working binnen uw organisatie te starten of te verder op weg te helpen.

Ordina maakt graag verschil met Agile & DevOps. We zorgen dat u maximaal profiteert van nieuwe werkwijzen, oplossingen voor werken met meerdere teams, en andere Agile & DevOps-methoden en technieken. Zo kunnen uw teams optimaal presteren en zoveel mogelijk waarde voor u en uw klanten opleveren. Hoe we dat doen? Dit doen we op drie niveaus.

 1. Richten: transformatie
  We begeleiden u in de transformatie van een waterval georiënteerde omgeving naar een Agile manier van werken. Of van Agile naar DevOps. Daarbij ondersteunen we u met de juiste veranderstrategie om uw doelstellingen te bereiken. Wij hebben een aanpak om bewustwording en de juiste mindset te creëren voor een Agile of DevOps ways-of-working.
 2. Inrichten: teams en werkwijzen
  We helpen u met de inrichting, evaluatie en verbetering van passende Agile methoden en technieken. Onder meer door het opleiden en coachen van individuen en teams. Onze coaches hebben een pragmatische aanpak, waarbij de nadruk ligt op de vergroting van de onderlinge samenwerking. Als er meerdere teams Agile gaan werken, ontstaan er vraagstukken op het vlak van integratie en samenhang. Wij adviseren u bij het maken van de keuze voor een framework, zoals SAFe, LeSS, Nexus, en kunnen u helpen bij de invoering ervan. Om vaak en snel software succesvol in productie te brengen, is automatisering noodzakelijk. We helpen u graag bij het implementeren van automatisch testen, deployment en delivery.
 3. Verrichten: uitvoeren van het werk
  Ordina heeft vele Agile & DevOps-professionals die bij u aan het werk kunnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan developers, scrum masters, agile coaches, product owners en continuous delivery experts. Tevens kunnen we op basis van co-creatie samenwerken om tot een High performance team te komen die op basis van een DevOps-cultuur intensief samenwerkt om uw doelen te behalen.

Samenvatting diensten

 • Transformatie van waterval naar Lean/Agile en DevOps
 • Inrichten, evalueren en verbeteren van Lean/Agile methoden en technieken
 • Het scheppen van de juiste cultuur voor IT-ontwikkeling en -beheer