fbpx
Websiteheader Architectuur

Architectuur

Bouw nu aan de digitale fundamenten van jouw organisatie

Nieuwe technologieën leiden vaak tot nieuwe diensten, nieuwe organisatie- en samenwerkingsvormen en zijn soms ook aanleiding voor compleet nieuwe businessmodellen. Effectieve digitale ontwikkeling kan niet zonder aandacht voor architectuur. Duurzame ontwikkeling en versnelling gedijen beter op goede fundamenten, zowel in de organisatie als in de technologie. Hier zien wij dagelijks de bewijzen van binnen de opdrachten die we bij onze klanten uitvoeren.

Bouwen aan de digitale fundamenten

Onze architecten kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuzes voor de toekomst. Wij kijken met nieuwsgierigheid naar nieuwe trends en vertalen deze naar oplossingen en structuren die de wendbaarheid duurzaam vergroten. Denk dan aan:

  • Hoe kan ik mijn doelstellingen als onderneming vertalen naar de juiste ontwikkelingen op organisatie en technologie?
  • Welke technologie kan ik inzetten om mijn doelen efficiënt te bereiken?
  • Hoe ziet een moderne data-architectuur voor mijn organisatie eruit, zodat ik data echt goed kan benutten?
  • Hoe kan ik integratie-oplossingen handig inpassen in mijn landschap, zodat ik goed en flexibel kan samenwerken en data-uitwisseling kan faciliteren?
  • Hoe kan een slimme micro-service-architectuur mijn devops-teams helpen efficiënter en effectiever te werken?
  • Hoe kan ik de voordelen van cloudoplossingen benutten voor mijn onderneming?
  • Hoe kan ik via landschaprationalisatie meer tijd en geld vrijmaken voor vernieuwing?

Onze aanpak

Verandering bereik je door aandacht te besteden aan meerdere aspecten, zoals proces, inhoud en mens/organisatie. Daarom werken we bij Ordina in multidisciplinaire teams. We combineren daarbij bewezen architectuurbenaderingen met interactieve werkwijzen, zoals Design Thinking en Agile ontwikkeling.

In onze Architectuur-unit werken vijftig architecten voor klanten aan de fundamenten van hun digitale omgeving. Vakmensen die de verschillende speelvelden binnen een organisatie snappen en klanten kunnen helpen om de volgende stap te maken. Wij ontwerpen vanuit bedrijfsdoelen en realiseren deze oplossingen in de praktijk. Wij werken mee aan programma’s en projecten, en bewaken de realisatie van de beoogde architectuur.

Waar staat mijn eigen architectuurorganisatie?

Een goed werkende architectuurfunctie helpt om je digitale fundament up-to-date te houden. Ben je benieuwd waar jouw architectuurorganisatie staat? Is deze in staat om de digitale fundamenten in jouw organisatie adequaat door te ontwikkelen in lijn met je doelstellingen? Neem contact op met Anne-Marie Soppe. Samen doen wij een Architectuur Capability-analyse en weet waar jouw architectuur organisatie staat.