fbpx

Cloudnavigator

Relevant zijn en blijven is voor alle organisaties belangrijk. Dat is niet eenvoudig in een wereld die steeds sneller verandert. De verwachtingen zijn torenhoog en iedereen heeft steeds sneller de beschikking over de laatste snufjes in hun eigen devices. Organisaties hebben geen andere keuze dan telkens op zoek te gaan naar mogelijkheden om nieuwe toegevoegde waarde te bieden op basis van de laatste ontwikkelingen.

Succesvol zijn in de cloud

Starten met de cloud is eenvoudig. Veel organisaties zijn er inmiddels achter dat het optimaal gebruikmaken van de cloud echter om een aanpak vraagt waarbij de technologie niet centraal staat. Daarom gebruikt Ordina een aanpak waarbij ook de organisatie en processen een plek hebben, de verandering die nodig is voor optimaal cloudgebruik loopt daarmee langs drie assen:

1. Organisatie en strategie (value discovery)

Werken in de cloud vraagt om andere structuren en werkwijzen. Rollen verdwijnen en nieuwe rollen ontstaan. De cloud is ondersteunend aan de strategie, die zelf ook aan verandering onderhevig is door doorlopende technologische ontwikkelingen. Dit vraagt om goede begeleiding en afstemming door een ervaren partner.

2. Processen, applicaties en migratie (value delivery)

Meerwaarde creëer je vooral met het realiseren en ondersteunen van oplossingen en processen die zonder de cloud niet of moeilijk te ondersteunen waren. Dit heeft gevolgen voor de applicaties die al in gebruik zijn, nog ontwikkeld moeten worden of worden ingekocht als service. Hoe je dit slim en efficient inregelt, beoordelen we in nauw overleg waarna we vervolgens de optimale implementatievorm kiezen.

3. Continuïteit (value assurance)

Organisaties onderschatten de hoeveelheid werk die nodig is om continuïteit in de cloud te organiseren. Zo kiezen veel organisaties ervoor om te werken met meerdere clouds en houden ze nog een deel van de infrastructuur in eigen huis. Dit brengt een regie- en integratievraagstuk met zich mee. Werken met meerdere clouds vraagt om kennisopbouw over meerdere clouds of het opbouwen van kennis over tooling die cloudonafhankelijk werkt. Hiervoor zijn specialisten nodig die je intern traint of betrekt van buiten. Aan deze activiteiten hangen dus kosten en competenties die onderdeel zijn van de totale cloudaanpak. Ook is het belangrijk om aandacht te besteden aan zaken als Disaster Recovery, hiervoor is het nodig om vanuit business risico’s de juiste keuzes te maken.

Onze generieke aanpak laten we aansluiten op uw specifieke behoeftes en de huidige situatie. Sommige stappen slaan we wellicht over, omdat ze al zijn uitgevoerd. Of we brengen juist verdieping aan als dat nodig is of we geven een praktische invulling aan een conceptueel plan dat eerder is opgesteld.

Met onze kennis van zowel de business als de cloud, in combinatie met onze pragmatische aanpak en ervaring, is Ordina de ideale partner om u als klant te begeleiden vanuit een navigatorrol en uw cloudstrategie succesvol uit te voeren.

Onze cloudkennis in de praktijk

De afgelopen jaren hebben we organisaties succesvol begeleid in uiteenlopende cloud trajecten.

Ontwerpen van een cloudplatform / landingszone

Ordina heeft voor diverse klanten een cloudplatform ontworpen, gebouwd en beheerd als basis voor het ontwikkelen van applicaties, digitale dienstverlening en moderne (big) datatoepassingen.

Uitvoeren van cloudmigraties

Ordina heeft bestaande klantapplicaties overgebracht van datacenter-omgevingen naar publieke cloudomgevingen. Daarnaast heeft Ordina ervaring met het verplaatsen van complete on-premise datacenters naar de cloud op zowel IaaS als PaaS-niveau.

ERP cloudmigraties

Ordina heeft succesvol bestaande ERP-implementaties van SAP en Oracle naar de cloud gebracht zonder substantiële, negatieve impact op de business continuïteit. Daarnaast heeft Ordina ervaring met de implementatie en integratie van SaaS in bestaande landschappen.

Databasemigraties naar de cloud

Ordina brengt bestaande MS SQL-landschappen naar Azure om optimaal gebruik te maken van de schaalbaarheid van de cloud.

Cloudontwikkelplatformen

Voor verschillende klanten bouwt Ordina native cloudapplicaties in de cloud, met behulp van automation, pipeline tooling, container platformen en technieken zoals serverless.

Tracking en IoT-platformen in de cloud

Ordina heeft ervaring met het ontwerpen, bouwen en beheren van cloudplatformen voor specifieke toepassingen zoals tracking en het Internet of Things.

Ordina neemt graag de verantwoordelijkheid voor complete ketens en platformen bij haar klanten. In samenwerking met onze partners bieden we volledige dienstverlening aan van het begin tot het eind. We besturen de dienstverlening vanuit onze service integratie en managementcompetentie en bieden diensten op het gebied van project- en programmamanagment, architectuur en engineering support op cloudomgevingen, inclusief de applicaties.
Wilt u meer weten over onze ervaring en referenties? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Meer informatie over Cloudnavigator?  Neem contact op met Edwin

Edwin Jansen
Edwin Jansen
Director Industry & Commerce
Klik om direct telefonisch contact op te nemen: +31 (0)655815880 Bekijk mijn profiel op Linkedin Stuur een email