fbpx

Design systems

Jouw digitale producten sneller, efficiënter en consistenter op de markt.

Een optimale gebruikerservaring en uniforme merkuitstraling zijn cruciaal voor bedrijven die digitale producten op de markt brengen. Doordat producten complexer worden, teams groeien, de frontend-technologie razendsnel verandert en consumenten veeleisender worden, is het steeds lastiger om dat in de praktijk te realiseren. Hoe langzamer je je producten ontwikkelt en hoe groter het aantal inconsistenties in je uitingen, hoe groter de kans dat klanten overstappen naar een concurrent.

Design system als single source of truth

Met onze Ordina Solution for Design Systems helpen we jouw organisatie bij het bouwen van de beste digitale producten, in de kortst mogelijke tijd. We ontwikkelen een design system; een online platform, met daarop een verzameling standaarden voor ontwerp en frontend-code, herbruikbare ontwerpcomponenten en ontwerpmiddelen met een handleiding voor het gebruik ervan. Zo creëren we voor jouw organisatie een zogeheten single source of truth. Dit zorgt ervoor dat jouw digitale producten sneller, efficiënter en consistenter op de markt komen. Daarnaast is een design system een uitstekend middel om silo’s tussen IT, design en business te doorbreken.

Voordelen van de Ordina Solution for Design systems:

  • Snellere time-to-market voor nieuwe producten en functies.
  • Een gestroomlijnd ontwerp- en ontwikkelingsproces dat resulteert in efficiëntiewinst voor productontwikkelingsteams en betere afstemming tussen designers en developers.
  • Een single source of truth waarin je altijd de meest actuele frontend-componenten, ontwerpbibliotheken en UX-documentatie kunt vinden.
  • Betere productkwaliteit dankzij een uniforme ontwerp- en ontwikkeltaal.
  • Lagere ontwikkel- en ontwerpkosten door gebruik van herbruikbare componenten en duidelijke standaarden.
  • Verhoogde gebruikerservaring, die de betrokkenheid van klanten bevordert en zorgt voor meer conversie en retentie.

Download leaflet

Lees meer over (de voordelen van) de Ordina Solution for Design systems in onze leaflet Jouw digitale producten sneller, efficiënter en consistenter op de markt.

Onze aanpak

Onze standaard aanpak bij de ontwikkeling van een design system bestaat uit drie fases: navigate, improve en accelerate. We begeleiden je organisatie vanaf de intake tot en met de ontwikkeling en adoptie van het design system. Beschikt jouw organisatie al over een bestaand design system? Dan kunnen we ook in fase 2 instappen.

In alle gevallen onderscheiden we ons door een design system niet alleen te benaderen als een product dat op korte termijn jouw operationele resultaten kan verbeteren, maar door ook te kijken naar het proces en de governance. Dit zorgt ervoor dat het design system altijd up-to-date is en doet waarvoor het bedoeld is. Namelijk: jouw digitale producten sneller, efficiënter en consistenter op de markt brengen.