fbpx

Fast And Secure Client Onboarding

Op een veilige manier eenvoudig en snel persoonlijke data verzamelen met FASCO.

Voor een goed financieel advies is veel persoonlijke data nodig. Het verzamelen en aanleveren van deze informatie is vaak lastig en tijdrovend. Met Fast and Secure Client Onboarding (FASCO) van Ordina wordt dit proces een stuk eenvoudiger.

FASCO levert op een veilige manier gevalideerde data AVG-proof aan met behulp van een app. Op deze manier zijn brongegevens uit bestaande systemen van bijvoorbeeld de overheid eenvoudig te ontsluiten en beschik je in korte tijd over alle benodigde informatie die nodig is om een gedegen advies te kunnen geven.

Naast financieel advies voor bijvoorbeeld een hypotheek of een lening is FASCO ook te gebruiken voor andere doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan private lease, het verhuren van een woning of inzicht in iemands pensioen. Daarnaast kun je FASCO gebruiken voor het uitvoeren van een identiteitscontrole.

Authenticiteit van data gewaarborgd

Doordat FASCO de data verzamelt bij de bron en deze onverwerkt en geautomatiseerd doorgeeft, is de authenticiteit van de data gewaarborgd. Het is voor de gebruiker namelijk niet mogelijk om de data aan te passen. De data worden direct uit de bron verzameld en door middel van een beveiligd bericht naar de organisatie gestuurd. Het verzamelen van documenten en de controle hierop kost zo veel minder tijd.

Op dit moment is het mogelijk om data van de volgende bronnen verzamelen:

  • MijnOverheid
  • Belastingdienst
  • UWV
  • DUO
  • MijnPensioenoverzicht
  • PSD2

Mobiele app

FASCO is beschikbaar in de vorm van een mobiele app. Daarnaast is er de mogelijkheid om alleen de software af te nemen die de data verzamelt en deze te integreren in de systemen of applicaties van derden. Ook kunnen we de app stylen, waarbij we onder meer de kleuren, fonts en slash screen kunnen aanpassen naar de wens van de afnemer.

Volledig AVG-proof

FASCO maakt gebruik van bewezen technologie en best practices. Daardoor is FASCO bijzonder veilig en voldoet het aan de ISO 27001-norm. De data worden door de gebruiker zelf verzameld. Als deze toestemming geeft, worden de data ongewijzigd en met een beveiligd bericht doorgestuurd naar een kluis of direct naar verwerkende software. Als de app wordt gesloten, worden de verzamelde gegevens verwijderd van de telefoon.

De rol van Ordina

Ordina is verantwoordelijk voor de implementatie van de software en geeft advies voor de inrichting van de benodigde infrastructuur. Het implementatieproces is zo ingericht dat een werkende applicatie al binnen een maand beschikbaar is. Ordina heeft geen inzicht in de klantgegevens.

Maarten Mughal
Maarten Mughal
Product owner

Interesse?

Wil je weten wat FASCO voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met:

Bel mij
Klik om direct telefonisch contact op te nemen: +31621682838
Mail naar mij
Klik om direct per mail contact op te nemen: Maarten.Mughal@ordina.nl

Download leaflet

Lees meer over (de voordelen van) de Ordina Solution for Fast and Secure Client Onboarding (FASCO) in onze leaflet.

Download leaflet