fbpx

Intelligent automation

Automatiseer besluitvorming in processen met Ordina

Automation is al enige tijd aan een opmars bezig en zal in de komende jaren door bedrijven breedschalig worden ingezet om processen te transformeren en te moderniseren.

Met name Robotic Process Automation (RPA) ontwikkelt zich stormenderhand. RPA is een innovatieve techniek, waarbij softwarerobots geprogrammeerd worden om werkzaamheden met een hoog volumerend en sterk repetitief karakter te automatiseren. Zo heeft Ordina voor VodafoneZiggo een softwarerobot geïmplementeerd waardoor de verwerking van aanvragen voor telefonie- en internetaansluitingen volledig is geautomatiseerd.

Bij softwareontwikkeling is test automation tegenwoordig niet meer weg te denken. Time-to-market is steeds belangrijker en daarom worden veel testen met behulp van tooling geautomatiseerd. Op deze manier is het mogelijk om snel en doeltreffend vast te stellen of producten voldoen aan de gestelde eisen.

Naast al deze innovatieve technieken houden we ook oog voor duurzaam automatiseren. Dit doen we o.a. door Hyperautomaution toe te passen en zo in samenwerking met onze klanten effectieve automatisering tot stand te brengen. Dit is een aanpak waarbij meerdere geavanceerde technieken worden gebruikt om de meest optimale automatisering te implementeren. Zoals Gartner stelt: “Niet één, maar meerdere automatiseringstechnologieën die in samenhang werken, zijn nodig om de menselijke capaciteiten van uw personeel te verbeteren of te vervangen.” Daar zijn wij van Ordina het volledig mee eens en daarom dragen wij graag bij aan gestroomlijnde automatisering met verschillende technieken.

De kern van digitale accelaratie zit in het selecteren van de best passende technologie. Door op maat gemaakte technieken slim te integreren en samen te laten werken liggen meer complexe optimalisaties binnen handbereik. We combineren bijvoorbeeld Business Process Management (BPM), RPA, Data Science, Process discovery, Low code. Hierbij maken we gebruik van marktleiders in technologie zoals Pega, Mendix, Kofax, UiPath. Zo adresseren we de simpele automatiseringstaken zoals Optical Character Recognition (OCR), evenals intelligente toepassingen op de opgehaalde data met Natural Language Processing (NLP) en Machine Learning (ML).