fbpx

Transaction monitoring

Bescherm uw organisatie tegen de impact van financial crime

Financiële instellingen en hun klanten krijgen steeds vaker te maken met fraude en andere financieel-economische criminaliteit. Cybercriminelen bewegen gemakkelijk mee met de snelle digitale ontwikkelingen op het gebied van finance. Ze zijn goed georganiseerd en kunnen vaak met een kleine investering op grote schaal frauderen. Dit levert niet alleen financiële schade op, maar heeft ook grote impact op (de reputatie van) financiële instellingen, hun klanten en de maatschappij. Voor veel organisaties is het dus van groot belang om zich te wapenen tegen fraude en financial crime.

Case: Ordina ondersteunt Rabobank bij fraudedetectie

Vanwege de toename van cybercrime, de complexiteit van betaalmethodes en strikte compliancy-eisen ontstond binnen Rabobank behoefte aan een eigen hoogwaardige fraude-detectieoplossing. Deze oplossing moest in kort tijdsbestek gerealiseerd worden. Ordina leverde aan Rabobank een High Performance Team. Dankzij de unieke mix aan domeinkennis, gecertifieerde pakketspecialisten en DevOps-experts én de unieke werkwijze was het mogelijk om een kickstart te maken. Het Team implementeerde binnen drie maanden de fraude-detectieoplossing. Lees meer over deze case.

Niet eerder heb ik meegemaakt dat een team zo snel up and running was. Door de keuze voor een High Performance Team van Ordina hebben we een maand of drie gewonnen. Cor Henzen, Delivery Manager Compliance IT bij Rabobank

Cybercriminelen een stap voorblijven

De Ordina solution for Transaction Monitoring in Finance maakt het mogelijk om verdachte financiële transacties tijdig te signaleren en hiernaar te handelen. Met onze oplossing is het mogelijk om data slim te analyseren op afwijkende patronen in financiële transacties. De analyse zorgt voor detectie van de verdachte transactie(s) op een zeer actueel moment. Met deze solution leveren wij niet alleen het platform op, inclusief op maat gedefinieerde rules of een basis set aan rules, maar leiden we de organisatie zelf ook op. Door het beheer van het platform in eigen handen te houden is het mogelijk snel en adequaat te reageren zodra er een verdachte transactie heeft plaatsgevonden.

Met de Ordina solution for Transaction Monitoring in Finance kan cybercriminaliteit, fraude, witwassen en terrorismefinanciering snel en doeltreffend worden bestreden en blijft u cybercriminelen een stap voor. Het reduceren van het risico op fraude biedt een aantal belangrijke voordelen voor uw organisatie:

  • Hogere klanttevredenheid;
  • Minder financiële verliezen;
  • Snellere ROI op digitale betaalproducten of andere fraudegevoelige financiële producten;
  • Minder risico op reputatieschade;
  • Voldoen aan wet- en regelgeving;
  • Verhoging van de reactiesnelheid door eigen beheer (waarvoor wij uw mensen opleiden).

Download leaflet

Lees meer over de Ordina Solution for Transaction Monitoring in Finance in onze leaflet ‘Bescherm uw organisatie tegen de impact van financial crime’.

Onze aanpak

De aanpak van Ordina bestaat uit een aantal te nemen stappen en spitst zich in alle gevallen toe op de specifieke situatie van een klant. Samen met Ordina bepaalt uw organisatie welke stappen u kunt doorlopen om te komen tot het benodigde resultaat. Dit doen wij op een agile wijze, waarbij we continu afstemmen en feedback verzamelen.

Om uw organisatie te helpen bij digitale detectie van financieel-economische criminaliteit heeft Ordina gekozen voor de INFORM RiskShield-oplossing. Dit platform is speciaal ontwikkeld voor het detecteren en voorkomen van financieel-economische criminaliteit in het digitale betalingsverkeer en wordt internationaal door veel financiële instanties gebruikt. Als exclusieve partner van INFORM beschikken wij als enige in Nederland over RiskShield-gecertificeerde consultants. Bij de ontwikkeling en realisatie van het RiskShield platform maken wij gebruik van een High Performance Team. Dit is een multidisciplinair samengesteld en ingespeeld team dat een unieke mix aan domeinkennis, gecertifieerde pakketspecialisten en DevOps-experts herbergt.