fbpx

Value driven data platforms

Directe businesswaarde creëren met intelligente dataplatforms.

Meekomen in de digitale transitie is voor veel organisaties een uitdaging. De technologie ontwikkelt zich razendsnel en organisaties worden overspoeld met enorme hoeveelheden data. Ook de diversiteit aan interne en externe data en databronnen neemt toe. Om wendbaar te blijven in de digitale transitie is het essentieel om data en techniek onderdeel te laten zijn van zowel de dagelijkse operatie als de strategische besluitvorming. Want: wie de meeste businesswaarde uit zijn data behaalt, heeft een competitief voordeel ten opzichte van zijn concurrenten en voldoet bovendien aan de (toekomstige) vraag van zowel klanten als leveranciers.

Schaalbare, composable en flexibele 

Een modern platform waarmee directe businesswaarde kan worden gecreëerd, is daarbij cruciaal. Met de Ordina Solution for Value driven data platforms bouwen en implementeren we dat soort schaalbare, composable en flexibele data intelligence platforms. Deze platforms brengen alle data bij elkaar, structureren ze en geven eenduidige, correcte uitkomsten, zodat de volledige organisatie de data kan gebruiken voor analyses, voorspellingen en realtime besluitvorming. Daarmee kunnen logistieke processen, interne en externe verantwoording en dienstverlening naar klanten en partners snel verbeterd worden.

De Ordina Solution for Value driven data platforms levert u de volgende voordelen op:

  • Waardegedreven: de aanpak voegt direct waarde toe aan uw business.
  • Wendbaar: het platform kan snel inspelen op nieuwe businessomstandigheden.
  • Schaalbaar: het platform beweegt mee met de behoeften van uw organisatie.
  • Weerbaar: minder afhankelijk van lokale infrastructuur, veranderingen van binnenuit en invloeden van buitenaf.
  • Compliant: u voldoet aantoonbaar aan de actuele wet- en regelgeving.
  • Betrouwbaar: dankzij de focus op data kwaliteit en data governance.

Lees meer over (de voordelen van) de Ordina Solution for Value driven data platforms in onze leaflet Directe businesswaarde creëren met intelligente dataplatforms.

Klantecase –  Nieuw Group Risk & Finance Data-platform voor Rabobank

De afdeling Risk, Finance & Compliance IT van de Rabobank wil voor het consistent presenteren van haar financiële gegevens dat zowel Interne en Externe rapportages, de Risk modellen als Credit Modellen zijn gebaseerd op dezelfde gegevensbronnen. Om die reden is gestart met een nieuw Group Risk & Finance Data platform (GRFD) dat alle data integreert en transformeert naar bruikbare business data. We maakten een vliegende start met een High performance team met specialisten op het gebied van onder meer Financial Reporting, Data Analyse, Testing en Data Management. Lees meer over deze case.

Het High performance team van Ordina maakte met een kritische blik snel inzichtelijk waar kansen en bedreigingen lagen om de interne rapportages op het GRFD-platform aan te sluiten.

Onze aanpak

De ontwikkeling van een dataplatform is niet eenvoudig. Het is een iteratief proces, dat voor een belangrijk deel afhankelijk is van uw businessvraagstukken. Samen bepalen we welke technologie het best past bij deze vraagstukken. Dankzij onze aanpak kunnen we snel een werkbare omgeving neerzetten, die eenvoudig uit te breiden is. Hierdoor kunt u al in een vroeg stadium businesswaarde creëren, zonder dat we daarbij de toekomstbestendigheid van het platform uit het oog verliezen.

Onze bewezen aanpak kent twee stromen: de waardestroom en de realisatiestroom. In de waardestroom prioriteren we data-initiatieven op basis van kosten en toegevoegde waarde. In de realisatiestroom wordt gestart met de ontwikkeling van het platform in de vorm van een proof of product. De twee trajecten starten gelijktijdig en lopen tijdens het gehele proces parallel aan elkaar.

Aanpak Value driven data platforms