fbpx

Edward, Senior IT-architect, over werken bij Ordina

Edward Kleinjan is Senior IT Architect en werk sinds juli 2017 bij Ordina bij de afdeling Consulting/IT Architectuur. 

Waarom heb je voor Ordina gekozen?

“Om meerdere redenenDe belangrijkste reden is de prettige cultuur en de wijze waarop we elkaar vooruithelpen. Ordina is een echt mensenbedrijf waar samenwerken in teamverband vooropstaatAndere redenen waren de Academy en de ontwikkelmogelijkheden. Dat is essentieel om bij te blijven in ons vak. Zo blijf je zelf als professional relevant en kun je de klant helpen met de beste oplossing. 

Door mezelf te blijven ontwikkelen kan ik de gewenste veranderingen bij klanten realiseren.

Kun je iets vertellen over jouw huidige opdracht en waarom die interessant is?

Na opdrachten bij Defensie en Schiphol ben ik inmiddels gestart bij de Rabobank. Ik ben erg content met deze opdracht omdat er bij de Rabobank op een moderne wijze door de Business, Architecten en IT samengewerkt wordt volgens het Spotifymodel in Tribes/Area’s. Hier kan ik mijn Solutioningkennis en ervaring uitbreiden van infrastructuur/Cloud naar software-ontwikkeling. 

Waarom heb je voor Cloud Architectuur als vak gekozen en wat maakt dat zo bijzonder voor jou?  

In mijn vorige opdrachten heb ik me voornamelijk met infrastructuur (onder meer data centresnetwerken, storage, server, hypervisorsbesturingssystemen, middleware, applicaties en databases) en het beheer daarvan beziggehouden en Cloud is daar de moderne opvolger van. Het bijzondere voor mij is dat de Cloud ongelooflijk veel mogelijkheden biedt op het vlak van capaciteit, schaalbaarheid, beschikbaarheid en zelfs veiligheid. 

Wat maakt dat specifiek bij Ordina zo interessant?

“Bij Ordina kunnen we van A tot Z adviseren, realiseren, beheren en verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een Cloudstrategie, het realiseren van de landing zone(s) voor een bepaalde technologie en het verder uitbouwen van het Cloud Competence Centre, waarin alle relevante competenties verenigd worden. 

Bij Ordina kunnen we van A tot Z adviseren, realiseren, beheren en verbeteren.

Wat is jouw rol als Cloud Architect bij de implementatie of vernieuwing van business platforms bij de klant? 

Ik heb meegewerkt aan het vernieuwen van de Ordina Cloudaanpak voor onze klantenStarten met de Cloud is relatief eenvoudig, maar voor optimaal gebruik van de Cloud is meer nodig dan alleen technologie. Met mijn branche- en klantkennis heb ik bijgedragen aan de ontwikkeling van een aanpak waarbij ook de organisatie en processen een plek hebben. Dat zijn met name de Value Discovery en Value Assurance-onderdelen van onze Cloud-aanpak. 

Hoe blijf jij vooroplopen in je vak? 

Binnen IT volgen de vernieuwingen elkaar snel op en dat maakt het ook enorm interessant. Als (Cloud) Architect is het belangrijk om van veel zaken iets te begrijpen, zodat je met zowel de business als met specialisten goed kunt communiceren en samenwerken. Het is daarbij mooi als je bepaalde kennis en kunde kunt certificeren. Dat maakt je profiel waardevoller en je inzet breder en gemakkelijker. Dank daarbij aan TOGAF, Archimate, DASA (DevOps Agile Skills Association)Product OwnerITIL, BISL en Cloudspecifieke kennis, zoals Azure, AWS en Google.  

Waarom ben jij goed op je plek bij Ordina?

“Bij Ordina hangt een hele goede samenwerkingssfeer en er zijn voldoende ontwikkelingsmogelijkheden. Bovendien maakt Ordina een hele mooie transformatie door van pure detachering naar proposities en solutions om klanten sneller en beter van dienst te kunnen zijn. Dat is niet alleen beter voor de klant, maar het verhoogt ook het werkplezier.