fbpx
Foto Jeremy Vriens

‘Eindelijk een omgeving waar men oog heeft voor mijn ontwikkeling en ambities’

Jeremy Vriens, Python developer, over werken bij Ordina 

Na zijn studie bleef Jeremy Vriens (29) vijf jaar lang plakken bij het bedrijf waar hij afstudeerde. Na verloop van tijd kon hij elke werkdag uittekenen en kwam hij tot de conclusie dat hij behoefte had aan meer uitdaging. Die vond hij bij Ordina, waar hij sinds twee jaar als Python developer werkzaam is. 

Jeremy volgde een studie Technische Informatica in Breda en studeerde af toen hij 21 jaar was. Na het afronden van zijn studie kon hij gelijk aan de slag bij het bedrijf waar hij zijn afstudeerstage gedaan had. “Het was een IT-softwarebedrijf gespecialiseerd in een schaalbare oplossing voor digital asset management. Op een gegeven moment was ik zo vervlochten met dit product dat ik écht precies wist hoe het elkaar stak. Fijn voor het bedrijf in kwestie natuurlijk, maar voor mij persoonlijk bood mijn werk geen enkele uitdaging meer. Toen wist ik dat het moment daar was om een andere baan te zoeken.”

Hippe startup

Vervolgens kon Jeremy aan de slag bij een hippe startup, maar ook dat bleek niet te zijn wat hij ervan verwachtte. “In eerste instantie zag het er allemaal goed uit; een inspirerend verhaal, mooi kantoor en torenhoge ambities. Helaas was de realiteit voor mij toch anders. Samen met een andere developer was ik verantwoordelijk voor het IT-gedeelte. Ik miste echter de dynamiek en de interactie van het werken in een groter team. Ik wilde graag sparren, ideeën en kennis uitwisselen maar daar was geen ruimte voor.”

Andere boeg

Na een jaar besloot Jeremy het over een ander boeg te gooien. Hij neemt contact op met verschillende recruiters en laat hen weten dat hij op zoek is naar een nieuwe uitdagende baan. “Ik gaf aan dat ik graag in groter teamverband wilde werken en ook het liefst voor verschillende opdrachtgevers. Dan kom je natuurlijk al snel uit bij partijen die zich richten op ICT Consulting. Hoewel ik geen eerdere ervaringen had met soortgelijke bedrijven, had ik bij mijn eerste contact met Ordina gelijk een goed gevoel en besloot ik de gok te wagen. Daar heb ik nog geen moment spijt van gehad, want ik heb het goed naar mijn zin bij Ordina.”

Dynamisch team

Na een goede voorbereiding wordt Jeremy geplaatst op de afdeling Risk IT & Finance van een grote Nederlandse bank. Hier werkt hij samen in een multidisciplinair team dat de opdracht heeft om bepaalde risicomodellen vanuit Excel-bestanden om te zetten naar een Python-applicatie voor de cloud. “Ik vind het leuk om mijn technische kennis te koppelen aan de knowhow van financiële experts om zo samen tot een mooie eindoplossing te komen. Die dynamiek tussen al die verschillende expertises is wat ik de jaren daarvoor zo gemist heb.” 

Brede basis

Jeremy is verder blij met de kansen en mogelijkheden die hij van Ordina krijgt om zich te ontwikkelen. “Ik werk nu twee jaar bij de organisatie en mijn eerste opdracht is nu bijna afgerond. In die twee jaar heb ik veel geleerd op de werkvloer, maar vanuit Ordina word ik ook gestimuleerd om door te groeien. Zo maak ik deel uit van het accelerator-programma, dat erop gericht is je vaardigheden als developer zo breed mogelijk te ontwikkelen. Zo doe je niet alleen kennis over de vakgebieden waar je al vertrouwd mee bent, maar krijg je ook nieuwe vaardigheden aangereikt. In mijn geval bijvoorbeeld over security en artificial intelligence (a.i.). Zo krijg je van alles wat mee en leg je een brede basis. Dat vind ik erg inspirerend.”

Oog voor ambitie

Voor nu vindt Jeremy het prettig om zo veel mogelijk kennis op te doen, maar op termijn wil hij graag doorgroeien naar de rol van architect. “Ook hierin word ik door Ordina goed begeleid. Ik heb mijn ambities kenbaar gemaakt bij mijn businessunit manager en met haar kan ik goed sparren over het te bewandelen pad, de opleidingen en trainingen die ik kan volgen. Het is voor mij heel waardevol om in een omgeving te werken waarbij men oog heeft voor mijn ontwikkeling en mijn ambities.”