Open Meetup: Data en Sport

15 Sep 2021
15 Sep 2021 16:30 - 18:00 Online

Wat we doen

Na een prachtige olympische spelen hosten we als Ordina Data Driven een open meetup over het gebruik van data binnen de sport.

Tijdens dit online event hebben we een tweetal (externe) sprekers uitgenodigd die ons meenemen hoe het gebruik van data de sport heeft beïnvloed. Namens SciSports zal Floris Goes een presentatie geven over performance analysis & player recruitment in het voetbal. Martijn Ruimerman (Ordina) zal vertellen hoe digitalisering van de topsport bijdraagt aan de Olympische successen voor Nederland.

Meet-up Data Driven 15 september 2021

16:30 – 16:35u    Welkomstwoord

16:35 – 17:15u    Data-driven performance analysis & player recruitment in het voetbal Door Floris Goes (Lead Data Scientist SciSports)

Data zijn van grote waarde bij het vinden en recruteren van nieuwe spelers en het analyseren van de fysieke belasting . Ook video-analyses zijn relevant voor de voorbereiding en nabespreking van wedstrijden. We nemen je mee in de ware data-revolutie in het moderne voetbal.

 17:15 – 17:20u    Pauze

17:20 – 18:00u    Hoe digitalisering van de topsport bijdraagt aan de Olympische successen voor Nederland door Martijn Ruimerman (Senior Consultant Ordina)

Om topsporters optimaal te kunnen ondersteunen is het cruciaal gebruik te kunnen maken van elkaars kennis, kunde en expertise. Digitalisering van de topsport binnen NOC*NSF is in volle gang. Maar hoe maak je van een ambitieus plan werkelijkheid? We kijken verder dan data. Ook implementatie, veiligheid, privacy en verandervermogen binnen de topsportwereld komen aan bod.

Aanmelden

Nieuwsgierig? Meld je hier gelijk aan voor de meetup.