fbpx

Jeroen over het Accelerator-programma van Ordina

“Samen met een hechte groep developers werken aan je ambities”

Jeroen Verhoeven is Software Engineer en heeft ruime ervaring met Java. Sinds een paar jaar is hij ook aan de slag als front-end (Angular) developer. Hij is samen met zijn collega’s ingezet bij ASML in een scrum team. In maart is hij gestart met het Accelerator-programma van Ordina.

Wat is het Accelerator-programma?

“Het Accelerator-programma is een traject van één jaar, waarin medior developers de kans krijgen om door te groeien tot senior developers. Het is mijn ambitie om me te ontwikkelen tot full-stack developer. Dit programma biedt voor mij daarvoor de mogelijkheid.”

Kun je wat vertellen over de inhoud van het programma?

Het programma bestaat uit een reeks opleidingsmodules rondom verschillende thema’s. De onderwerpen zijn zowel gericht op ontwikkelen als ook op integreren van software. Bij het ontwikkelen kun je denken aan de front-end maar ook aan de back-end; zo behandelden we de afgelopen week bijvoorbeeld Spring Boot. Ik heb daar geleerd een REST laag op te bouwen waarmee we verschillende endpoints beschikbaar maakten die we met onze eigen front-end applicatie konden aanroepen.

Bij het integreren van de software kun je denken aan het opzetten van een build-straat. Dat is een onderwerp waar ik zelf nog niet eerder mee gewerkt heb, maar dankzij het Accelerator-programma bouwen we hier nu wel een stevige basis mee op. En veel van de onderwerpen die worden behandeld herken ik ook direct terug bij het project waar ik namens Ordina nu voor aan het werken ben.

Wat vind je zo leuk aan het Accelerator-programma?

Met het Accelerator-programma leer je de senior developers van Ordina en hun specialisaties goed kennen. Verder werk je met een groep gelijkgestemden aan dezelfde leerdoelen en ambities. We sparren vaak over de technische uitdagingen die we dagelijks op de werkvloer tegenkomen.

Ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe software tools en frameworks.

Samen ontdekken we ook nieuwe technische mogelijkheden. Ik ben bijvoorbeeld altijd nieuwsgierig naar nieuwe software tools en frameworks. Die kennis deel ik met mijn collega’s en ik leer ook weer nieuwe dingen van hen.

Hoe wordt het programma afgesloten?

Om het programma af te sluiten, werken we in teamverband aan een case. Dat is een concreet project, waarin we alle opgedane kennis kunnen toepassen. Een goede samenwerking is de sleutel tot succes: alleen door goed te communiceren en gebruik te maken van elkaars vakkennis, kunnen we de case oplossen.