fbpx

Marc, Senior consultant Oracle, over werken bij Ordina

Marc Siebelhoff werkt sinds september 2017 bij Ordina als senior consultant Oracle.

Waarom heb je voor Ordina gekozen?

“De sfeer binnen Ordina sprak mij erg aan. Binnen Ordina gaan mensen open met elkaar om en dat maakt de samenwerking heel prettig. Dat geldt niet alleen voor collega’s onderling, ook de communicatie tussen mij en mijn manager is heel open.

Daarnaast is er een goede balans tussen young professionals en ervaren medewerkers en heeft Ordina interessante klanten om voor te werken. Zo ben ik momenteel ingezet als senior consultant/teamlead van een High performance team bij Schiphol. Een groot bedrijf dat blijft innoveren en steeds moet voldoen aan de laatste wetgeving. Deze dynamiek moet dan ook weer vertaald worden naar Oracle eBS. Geen dag is dus hetzelfde en hierdoor blijft mijn werk uitdagend.”

Waarom heb je voor Oracle gekozen en wat maakt dat zo bijzonder voor jou?

“Voor mij is Oracle bijzonder omdat het marktleider is op het gebied van zowel databases als ERP. Dit gaf voor mij twintig jaar geleden de doorslag om voor Oracle te kiezen. Oracle blijft altijd in beweging en staat nooit stil.”

Oracle blijft altijd in beweging en staat nooit stil.

Waarin verschilt Oracle van andere technieken?

“Als functioneel beheerder van Oracle eBS (ERP) houd ik me vooral bezig met de financiële problemen en uitdagingen, waarbij Oracle naast SAP de grootste speler is. Oracle heeft de beste stabiele database van de wereld, waar Oracle eBS naadloos op aansluit.”

Wat maakt werken met Oracle specifiek bij Ordina zo interessant?

“Ik heb in mijn loopbaan bij verschillende IT-bedrijven gewerkt, maar het mooie van Ordina is dat er een grote diversiteit aan mensen werkt die elkaar zeer goed aanvullen. Vakinhoudelijk heeft Ordina ook veel te bieden: we ondersteunen het hele traject met zowel maatwerk als Database Administration (DBA), functioneel en met architecten. Doordat ik regelmatig samenwerk met collega’s uit al deze verschillende disciplines, blijf ik mij ontwikkelen.” 

Het mooie van Ordina is dat er een grote diversiteit aan mensen werkt die elkaar zeer goed aanvullen.

En die verschillende disciplines komen dan samen in een High performance team?

Ja, in zo’n team wordt alle expertise gebundeld die nodig voor de klantvraag en er is veel aandacht voor de samenstelling van zo’n team. Dat zorgt voor een goede werksfeer: je ondersteunt elkaar en blijft van elkaar leren. Waar de een minder goed in is, vult de ander aan. Mijn taak binnen het team is de young professionals wegwijs te maken binnen Oracle en de vaardigheden mee te geven van een consultant. Met mijn ervaring en kennis kan ik young professionals helpen groeien in hun vak.”

Hoe blijf jij vooroplopen in je vak?

“Naast dat ik young professionals veel heb te bieden, werkt het ook de andere kant op. Ik leer ook nieuwe dingen van hen. Zo houden we elkaar scherp. Ook houd ik de ontwikkelingen in de markt nauwlettend in de gaten en binnen Ordina krijg je ook de kans om je skills nog beter te ontwikkelen met de vele studiemogelijkheden en kennissessies. Zo heeft Ordina een hechte Oracle-community, waar je altijd kan sparren met gelijkgestemden en waarop je kan terugvallen.”

Waarom ben jij goed op je plek bij Ordina?

“Als senior consultant krijg ik energie als ik andere professionals iets kan leren en ze zie groeien in hun functie. Oracle is een programma dat zich continu blijft vernieuwen, zodat het nooit verveelt. Ook heeft Ordina diverse programma’s waarin ik mij persoonlijk kan ontwikkelen. Iets wat minstens zo belangrijk is.”