fbpx
Marloes Dost over werken bij Ordina

Marloes Dost, Pega Developer (CLSA), over werken bij Ordina

Marloes Dost is Pega Developer (CLSA) en werkt sinds 2013 bij Ordina. 

Waarom heb je voor Ordina gekozen? 

Voordat ik hier startte, had ik al eens goed samengewerkt met mensen van Ordina. Daarom wist ik dat er toen net een leuke club mensen was begonnen met een manier van werken waar ik mij helemaal in kan vinden. En met een goede manager die de verantwoordelijkheid legt bij de mensen zelf en vertrouwt op hun expertiseIk geloof dat je als professional zo het beste uit jezelf kan halenVerder wist ik dat de teamspirit goed was: geen onderlinge competitie, maar echt voor elkaar klaarstaan op elk moment. Daar wilde ik natuurlijk bij horen! 

Kun je iets vertellen over jouw huidige opdracht en waarom die interessant is? 

Momenteel ben ik ingezet bij RijksZaak, een dienst binnen DICTU (Dienst ICT Uitvoering van de Rijksoverheid) die vanuit één basisgedachte probeert zaakgericht werken te implementeren bij RijksoverheidsorganisatiesWat die opdracht leuk maakt is dat het niet ieder voor zich is die een implementatie doet voor een overheidsinstelling. Terwijl we een implementatie doen proberen we algemene patronen te ontdekken om in de toekomst met steeds meer standaardcomponenten een goede applicatie te kunnen maken.   

 De teamspirit is goed: geen onderlinge competitie, we staan voor elkaar klaar op elk moment.

Waarom heb je voor Pega gekozen en wat maakt dat zo bijzonder voor jou? 

Pega is een topspeler in de markt. Een beter pakket op het gebied van casemanagement ga je niet vinden. Toen ik vijf jaar geleden met Pega begon, zagen we met ons team kansen voor Ordina. We zijn het gewoon gaan proberen. Die ondernemende instelling heeft goed uitgepaktwant we doen echt interessante opdrachten. Daarnaast daag ik mezelf graag uit en wil ik werken in een vakgebied waarin je ook echt voorop kan lopen. Pega bestaat al ruim 30 jaar maar blijft doorontwikkelen, blijft vooruitstrevend. Dat past heel goed bij mij! 

Waarin verschilt Pega van andere technieken? 

Pega biedt veel mogelijkheden en is low-code. Je bent dus meestal niet meer actief aan het programmeren, maar met alle bouwblokken uit het pakket maak je een applicatie. Pega is bijzonder goed in het doorontwikkelen van hun eigen software, waardoor je altijd meekunt met de modernste technologie. Waar vergelijkbare softwareleveranciers af en toe een ander bedrijf opkopen en die software dan aan hun pakket toevoegen, zorgt Pega ervoor dat nieuwe software echt goed in hun eigen pakket wordt geïntegreerd en naadloos aansluit. 

Wat maakt werken met Pega specifiek bij Ordina zo interessant? 

Er zijn niet veel Nederlandse spelers in de markt die een Pega team kunnen bieden dat goed op elkaar ingespeeld is. In de afgelopen jaren is onze unit flink gegroeid en daardoor hebben we veel expertise in huis. Door de open sfeer, kun je in onze Pega teams op een relatief veilige manier leren en doorgroeien. En het teamgevoel is groot: je hoeft het niet alleen te doen, we doen het samen

Door de open sfeer, kun je in onze teams op een veilige manier leren.

Hoe blijf jij je ontwikkelen, waardoor je voorop blijft lopen in je vak? 

Pega biedt een goede online leeromgeving en stimuleert je om jezelf door te ontwikkelen, om bij te blijven leren en certificaten te halen. Klanten hechten waarde aan die certificaten, dus het voegt ook echt iets toeMaar ik ben vooral supernieuwsgierig. Als ik alles weet van een product en niets meer te leren heb ga ik wat anders doen, dan is het niet leuk meer.  

Wat maakt dat jij goed op je plek bent bij Ordina en waarom? 

Mijn manager en mijn collega’s maken het grote verschil. Ik vind het belangrijk om te werken met iemand die vertrouwen heeft in de kennis en kunde van het team en op basis daarvan beslissingen neemtAls collega’s helpen we elkaar, ook al zit je in een ander team of werk je voor een andere klant. We doen het echt met zijn allen. Ik wilde graag leuke dingen doen met leuke mensen en dat is precies wat ik nu doe bij Ordina