fbpx

Mousa, SAP developer, over werken bij Ordina

Mousa Negash is SAP developer en werkt sinds oktober 2018 bij Ordina. Hij begon als Junior Technisch Consultant en heeft zich gespecialiseerd in SAP. Nu ontwikkelt hij maatwerkprogramma’s in ABAP voor grote klanten als Havenbedrijf Rotterdam en Petrobas. Daarnaast zorgt hij er binnen het SAP-beheerteam ook voor dat opdrachten van klanten (‘calls’) snel bij de juiste consultant terechtkomen en een korte doorlooptijd hebben.

Waarom heb je voor Ordina gekozen?

Bij Ordina kreeg ik de mogelijkheid om te starten in een traineeship en me vervolgens door te ontwikkelen in SAP. Ordina’s klanten zijn erg divers en de opdrachten verschillend. Zo kan ik een kijkje in de keuken nemen bij meerdere organisatie. Die afwisseling past bij mij.

Kun je iets vertellen over jouw huidige opdracht en waarom die interessant is?

Momenteel ben ik ingezet bij beheer voor grote organisaties, zoals Havenbedrijf Rotterdam, Provincie Noord-Holland en Petrobras. Ik voer verschillende opdrachten uit voor deze klanten. De opdrachten worden grofweg verdeeld in twee categorieën: incidenten en changes. Als een bepaalde functionaliteit niet meer werkt, spreken we van een incident. Als er nieuwe of extra features gewenst zijn, spreken we van een change.

Mijn input wordt echt gewaardeerd en er is veel ruimte om mij verder te ontwikkelen

Waarom heb je voor SAP gekozen en wat maakt dat zo bijzonder voor jou?

SAP is een grote speler op het gebied van ERP-oplossingen. Het is een enorm groot pakket en de functionaliteiten binnen SAP zijn oneindig. Dat is leuk, want zo ben ik dus nooit uitgeleerd. Met mijn nieuwsgierige aard, probeer ik altijd de kern van een probleem te ontdekken en vervolgens de juiste en meest efficiënte oplossing te vinden. Elk klant heeft eigen wensen, waardoor ik steeds met verschillende onderdelen van SAP bezig ben.

Hoe blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en updates van zo’n groot pakket?

Daar ben ik continu mee bezig. Ik zorg dat ik altijd mijn certificeringen haal en bezoek verschillende meetups, die georganiseerd worden door Vereniging Nederlandstalige SAP gebruikers (VNSG) en SAP zelf. Ook zijn er regelmatig kennissessies bij Ordina zelf, waar we de nieuwste ontwikkelingen en trends delen met onze collega’s. Zo leren we ook van elkaar.

Wat maakt dat jij goed op je plek bent bij Ordina en waarom?

Bij Ordina wordt mijn input echt gewaardeerd en er is veel ruimte om mij verder te ontwikkelen in mijn vakgebied. Verder vind ik de samenwerking met de functionele consultants en de klanten zelf heel prettig. Ik draag mijn steentje bij in het team en samen maken we het verschil voor onze klanten.