fbpx
Nick Rijnbergen over werken bij Ordina

Nick, Business Intelligence Consultant, over werken bij Ordina

Nick Rijnbergen is sinds april 2019 Business(BI) Consultant bij Ordina 

Bekijk alle vacatures in BI

Waarom heb je voor Ordina gekozen? 

Nick: “Ik werkte letterlijk aan de overkant van de A12, bij een grote verzekeraar die mijn toenmalige werkgever had overgenomen. Business Intelligence had daar in mijn ogen niet de grootste prioriteit, waardoor ik tussen wal en schip viel. Vanuit “mijn toren zag ik elke dag de toren van Ordina. Dáár moet ik zijn, dacht ik. Dat had ik goed gezien, want vanaf mijn eerste gesprek voelde ik me er thuis. Wat me vooral aansprak, was de informele sfeer. Het ging in dat gesprek vooral om wie ik ben als persoon en hoe ik in het team zou passen, en niet direct om mijn skills. Ordina had destijds net de slogan “Ahead of change” geïntroduceerd. Een schot in de roos. Alleen al daarom wilde ik bij Ordina werken.” 

Alleen al voor de slogan “Ahead of change” wilde ik bij Ordina werken

Want jij loopt ook graag voorop? 

“Zeker weten! Ik heb dan ook gretig gebruik gemaakt van de vrijheid en het trainingsbudget dat ik tot mijn beschikking had. Ik heb veel trainingen en cursussen gevolgd, onder meer om me te bekwamen op het gebied van consultancy, wat nieuw was voor mij. Daarnaast kreeg ik al snel de kans om BI-trainingen te geven aan collega’s. Wat me opvalt, is dat je met al je vragen terecht kunt bij een collega en dat er tijdens de maandelijkse kennissessies heel veel kennis wordt gedeeld. Ook over onderwerpen als GEO-ICT en big data. Als klassieke BI’er krijg je daar normaal gesproken minder snel mee te maken, maar dankzij de grootte van Ordina is dat hier anders. Daar steek je altijd iets van op, je kunt het ook gebruiken bij klanten. Ordina ziet in dat het loont om te investeren in mensen. Daardoor kúnnen we ook echt “ahead of change” blijven.” 

Wat maakt het voor jou zo leuk om met data te werken? 

“Dat het elke keer weer anders is. Oké, als je het helemaal platslaat, dan moet je data van de ene naar de andere bron brengen. En daartussenin moet iets gebeuren. Maar wát daartussenin moet gebeuren, is elke keer weer een ander puzzeltje. Dat maakt het zo leuk. Mijn taak is om die puzzeltjes te maken, door mappings te bouwen in Informatica. Ook dát is een openbaring, want ik was gewend om met Microsoft te werken. Informatica is voor ons ETL’ers toch wel een beetje als een Rolls Royce, dus het is heel tof dat ik die kans krijg.”

Hoe complex is de puzzel bij jouw huidige opdracht? 

“Heel complex! In mijn huidige opdracht moeten we ervoor zorgen dat interne rapportages uit hetzelfde datawarehouse kunnen worden gehaald als de externe rapportages. Daarvoor moeten we data uit heel veel verschillende bronnen overzetten. De hoeveelheid tools die nodig zijn om een stukje code naar de volgende teststraat te brengen, dat is echt ongekend. Toch is het ons als High performance team gelukt om het redelijk snel onder de knie te krijgen.” 

Hoe is het voor jou om in een High performance team te werken? 

Het HPT zie ik als een veilige omgeving, waarin we elkaar als Ordina-collega’s niet alleen aanvullen, maar ook vertrouwen. Je kunt dingen uitproberen en mag fouten maken, omdat er altijd iemand meekijkt. Dat is ook wel belangrijk, want voor onze opdrachtgever zijn de rapportages van cruciaal belang. Als team voelen we ons ook echt verantwoordelijk voor de kwaliteit van ons werkGelukkig zijn we goed op elkaar ingespeeld, mede door teamsessies en trainingen volgens het DISC-model. Daardoor weten we wat we aan elkaar hebben en dat is van enorme toegevoegde waarde als je prestaties moet leveren.”