Nigel van Hattum over werken bij Ordina

Nigel van Hattum, Java Software Engineer, over werken bij Ordina

Nigel van Hattum is software engineer (Java) en werkt sinds februari 2020 bij Ordina. Op dit moment is hij bezig met een uitdagende opdracht voor de politie.

Hoe ben je bij Ordina terecht gekomen?

In mijn zoektocht naar een passende stage, kreeg ik de gouden tip van een oud-klasgenoot. Hij werkte al bij Ordina en nodigde me uit voor een gesprek op zijn afdeling. Het verliep allemaal heel snel en informeel. Na een korte introductie hebben we gelijk bekeken welke opdracht bij mij paste. Mijn stage beviel zo goed, dat ik daarna besloot om bij ordina te blijven werken.

Mooie carrièrestap! Waarom heb je voor Ordina gekozen?

Het informele sprak me heel erg aan. Iedereen staat open voor een gesprekje of feedback. Ook voel ik me overal welkom: of ik nou op mijn eigen afdeling ben of in de gezamenlijke lunchroom zit. Ordina is een groot professioneel bedrijf, en toch is er heel veel aandacht voor het individu. Dat merk ik in de manier waarop er naar me geluisterd wordt. Tijdens mijn stage zijn we samen om tafel gaan zitten om een aansluitende opdracht voor mij te vinden. Er werd meteen gevraagd naar wat ik wil en wat ik interessant vind. Dat waardeer ik enorm.

Dat er vanaf de eerste dag met aandacht naar mij geluisterd werd, was voor mij de reden om bij Ordina stage te lopen.

Wat was je stageopdracht?

Mijn opdracht was het maken van een tool, die de klantenreviews van apps bundelt. Veel populaire apps ontvangen zóveel reviews, dat het veel te veel tijd kost om ze door te lezen. Daarom heb ik een programma geschreven dat de meest voorkomende opmerkingen verzamelt in een samenvatting. Dit is een efficiënte manier om om te gaan met grote hoeveelheden data. Een belangrijk onderwerp in deze tijd.

En, is dat gelukt?

Jazeker! Mijn scriptie is in één keer goedgekeurd en ik heb het vak met een acht afgesloten.

Hoe was de stagebegeleiding bij Ordina?

Heel fijn. Ik ben begeleid door mijn oud-klasgenoot met wie ik altijd op vrijdag mijn voortgang doornam. Hij wist precies waar ik op moest letten bij het schrijven van mijn scriptie. Maar eigenlijk werd ik door het hele team begeleid. Iedereen kon me helpen, of doorverwijzen naar de juiste persoon.

Kun je iets vertellen over je huidige opdracht? Wat houdt die precies in?

Ik werk aan een langdurig project voor de politie. Ik mag er niet te veel over vertellen, maar ik vind het heel interessant. Samenwerken met mensen die specialistische kennis hebben, is voor mij heel leerzaam. Ik heb geluk dat ik zoveel kan leren tijdens mijn eerste project. Mijn kennis en vaardigheden ontwikkelen zich supersnel!

Wat is jouw grootste uitdaging als junior?

Om niet te ambitieus te zijn. Dat klinkt gek, maar ik wil zoveel tegelijk doen dat ik geen tijd inplan voor de belangrijkste prio’s. Mijn manager leert me om focus aan te brengen. Dat helpt echt. Als ik alles één voor één doe, dan krijg ik veel meer gedaan. En leer ik er ook meer van, omdat ik er met mijn volle concentratie bij ben.

Wat is jouw rol in het team?

Ik heb een heel kritische blik. Soms voelt het alsof ik over elk klein dingetje wel iets te zeuren heb. Gelukkig vinden mijn collega’s dat meestal juist prettig. Ze durven in ieder geval nog steeds om mijn inbreng te vragen. Feedback is heel belangrijk in mijn vak, want zo bouwen we samen aan de beste versie van onze software. Ik vind het ook heel leuk om de problemen waar mijn collega’s tegenaan lopen op te pakken. Dat moeilijke stukje doorbreken waar een ander op vastzit, dát is de uitdaging.

Hoe zie jij jouw toekomst?

Ik wil alle kansen met beide handen aangrijpen. Impact maken in de IT-wereld. Het lijkt me gaaf om mee te werken aan ingewikkelde projecten en daarin een sleutelrol te vervullen.

Als ervaringsexpert, heb je nog een goede tip voor studenten die ook stage (willen) lopen bij Ordina?

Wees niet bang om van je te laten horen. Je kan gerust het gesprek aangaan over de invulling of de richting van de opdracht. Wat vind jij leuk om te doen en waar liggen je interesses? Je bent ruim drie maanden bezig met je stage, dus je kan maar beter een leuke opdracht uitkiezen. Bij Ordina helpen ze je daarmee.