Joop van Oostveen Business Unit Manager +31(0)6 22 14 81 06

SMART Technologies

Innovatie tot executie

Voorwerpen worden steeds slimmer en kunnen steeds meer. Of het nu om detectie, analyse, interactie of het nemen van beslissingen gaat. De innovatieve toepassingen die hierdoor ontstaan, veranderen de wereld in een rap tempo. Technologie komt steeds dichter bij de mens wat we ook wel de humanisering van IT noemen. Ook voor uw organisatie kan deze revolutie gevolgen hebben. Met SMART Technologies van Ordina bent u klaar voor de toekomst.

SMART Technologies maakt innovatie toepasbaar door verschillende oplossingen slim te combineren:

Virtual Reality - een andere virtuele wereld dan waar je fysiek bent
Augmented Reality - werkelijkheid met digitale toevoegingen
Robotica - programmeerbare machines
Smart Sensoring - kunstmatige zintuigen
Machine 2 Machine - communicatie tussen voorwerpen (internet of things)
Wearables - draagbare technologie

SMART Technologies Contact Neem contact op met Joop van Oostveen

Aanpak

We werken met de Start small, Grow smart aanpak, waarin we organisaties die willen innoveren meenemen in de stappen van inspireren, realiseren en beheren. 

We inspireren u met diensten zoals de inspiration roadshow en we helpen u met uw visie op de technologische innovaties en het “omdenken” te realiseren in uw organisatie. Door SMART prototyping kunnen we binnen 2-3 weken een product realiseren om deze als input te gebruiken voor het verfijnen van de business case, waarop Go/NoGo beslissingen gemaakt kunnen worden. Daarnaast richten we ook proeftuinen in binnen uw organisatie voor meer inzicht en ervaring. Door piloting met een minimum viable product (MVP) insteek realiseren we snel waarde om deze daarna te kunnen integreren in uw bestaande processen, organisatie en architectuur, waarin ze goed beheerd kunnen worden.

We doen onze projecten het liefst in partnership en co-creatie waarin we onze building blocks en platformen kunnen inzetten om zo snel resultaat te behalen.

 

Smart Industries

SMART Industries wordt gedreven door een slimmere inzet van ICT, waarbij machines onderling met elkaar verbonden zijn en slim kunnen worden aangestuurd. Deze verbinding beperkt zich niet tot de fabriek, maar geldt ook voor processen tussen onderlinge bedrijven en processen tussen klanten en bedrijven. Binnen SMART Industries worden specifieke industrie oplossingen gerealiseerd met de innovatieve technologie om zo (grondstoffen/kosten/tijd) efficiënter en effectiever resultaten te realiseren. Dus oplossingen die echt waarde creëren voor de transportation, energy & utilities en manufactoring markt.

SMART Health

Binnen de zorg geloven wij dat technologie kan helpen om iedereen gelijke kansen te bieden om deel te nemen aan het dagelijkse leven, dit ondanks ziekte, handicap of een andere beperking. Binnen SMART Health worden innovatieve oplossingen gerealiseerd in de 5 fases (Preventie en gezond leven, Consulteren, Diagnose, Behandelen en begeleiden, Controle en monitoring) van de zorgwaardecyclus om deze gelijke kansen te bewerkstelligen.

Virtual Reality

Virtual Reality(VR) dompelt de gebruiker onder in een wereld die door de computer wordt gepresenteerd. Met technologie wordt het mogelijk de normale invoer op de menselijke zintuigen (zoals geur, zicht, gevoel etc.) na te bootsen en bijzondere ervaringen te realiseren. SMART Technologies ontwikkelt herinzetbare platformen en VR applicaties voor u op maat. We combineren diverse slimme technologieën, waardoor we altijd een perfecte oplossing voor uw situatie kunnen realiseren. Met onze aanpak ontwikkelen we innovatieve minimum viable products (MVP) tot geïntegreerde oplossingen binnen onze drie virtual reality thema’s:

• Remote Presence
• Training and Simulation 
• Interactive Information

Virtual Reality Ordina
google-glass-inspiration-roadshow2

Robotica

Programmeerbare machines beïnvloeden ons dagelijks leven meer en meer, van fysieke robots (domotica, drones, 3d printing) tot kunstmatige intelligentie (machine/deep learning, artificial intellegence) robots. Verschillende taken die vroeger door de mens worden uitgevoerd, kunnen tegenwoordig door robots worden overnemen. SMART Technologies helpt organisaties de waarde van robotica voor hun situatie te realiseren, van inspiratie tot realisatie.

Augmented Reality

Binnen augmented reality (AR) wordt een digitale laag over de fysieke wereld getoond, waardoor er veel waarde gecreëerd kan worden ten behoeve van efficiëntie, effectiviteit maar ook entertainment. SMART Technologies creëert AR toepassingen voor devices zoals smartphone en smartglasses. Daarnaast hebben we een platform ontwikkeld zodat u zelf uw AR-instructies eenvoudig kan invoeren en gebruikt kan worden door uw werknemers of klanten.

Smart Sensoring

Sensoren zijn de kunstmatige zintuigen van de computer. Ze bestaan al heel lang, maar door de huidige stand van de technologie en ontwikkelde algoritmes wordt het mogelijk om hier steeds slimmere toepassingen mee te realiseren. SMART Technologies richt zich op het slim maken van camera’s door het realiseren van beeldanalyse (computer vision) oplossingen, technologie in gebouwen voor indoor lokatiebepaling of het meten van waarden doormiddel van mobiele sensoren (zoals 3dscan, ECG, EEG, luchtkwaliteit etc.).

Machine 2 Machine

Voorwerpen waarvan je het niet verwacht kunnen door het toevoegen van technologie veel waarde opleveren. Machine 2 machine richt zich op de technologie om voorwerpen met elkaar te kunnen laten communiceren (Internet of Things). SMART Technologies realiseert oplossingen met veel business waarde door het inzetten van de juiste IoT platformen van communicatietechnologie (LoRa, 4g, WebRTC) en beslissingen (rules, algoritmen, ai etc), en feedback richting de menselijke gebruiker (visualisatie, interactie). Deze integreren we binnen uw organisatie in zowel het proces- als IT-landschap.

Wearables

De technologie is steeds kleiner, sneller en betaalbaarder. Hierdoor worden steeds meer oplossingen draagbaar en komt deze technologie beschikbaar voor de massa. Oplossingen zoals smartwatches, smartglasses, smartpatches etc. vinden we steeds meer bij mensen thuis en op het werk. SMART Technologies realiseert deze oplossingen zodat uw organisatie ook de volledige waarde uit deze moderne technologie kan behalen.