fbpx

Ordina CISO Vincent Meijer in gesprek met Kamerleden tijdens ESET Security Days

Donderdag 25 november zal onze CISO Vincent Meijer in gesprek gaan met meerdere leden van de vaste Kamercommissie voor Digitale Zaken (DiZa) tijdens de laatste editie van de ESET Security Days 2021. Tijdens deze talkshow, onder leiding van Art Rooijakkers en Dave Maasland, komen commercieel en politiek Nederland samen om over cyberveiligheid te spreken.

Organisaties hebben op dagelijkse basis te maken met aanvallen. Ransomware wordt dan ook terecht als een bedreiging voor onze nationaliteit gezien. Het belang van cyberweerbaarheid voor organisaties is groot. “Organisaties die cybersecurityrisico’s negeren of er onvoldoende aan doen om gegevens te beschermen brengen niet alleen de continuïteit van het bedrijf in gevaar, maar ook alle betrokken stakeholders. Organisaties moeten daarom zelf hun IT basishygiëne op orde hebben, echter dient de overheid ook een bepaalde mate van veiligheid te bieden”, aldus Meijer. De , een onderzoek uitgevoerd onder meer dan 1700 besluitvormers, bevestigt dat een grotere rol van de overheid wenselijk is. 44% van de besluitvormers vindt de rol van de overheid (landelijk en Europees) op dit moment te klein.

Kamercommissie voor Digitale Zaken

Eerder dit jaar is de Kamercommissie voor Digitale Zaken (DiZa) opgericht. Deze commissie, bestaande uit 35 Kamerleden, heeft als doel meer grip op de snelle digitalisering te krijgen. Meerdere leden van de DiZa zijn bij de talkshow aanwezig om hun visie op de rol van de overheid te delen. Overige aanwezigen zijn Inge Bryan (managing director Fox-IT) en Ronald Prins (mede oprichter Fox-IT / Hunt & Hackett).

Wil je bij dit online event aanwezig zijn? Kosteloos aanmelden kan via: https://esetsecuritydays2021.nl/. Graag hierbij aangeven dat je aanmelding loopt via ESET-partner Ordina.