fbpx

Ordina Finance Solutions organiseert ‘Innovatie in het hypotheekproces’-event

Ordina Finance Solutions organiseerde op 10 mei het evenement ‘Innovatie in het hypotheekproces’. Zo’n veertig deelnemers gingen met elkaar in gesprek over het simpeler, beter en sneller maken van het hypotheekproces voor de consument. Onder de deelnemers was veel draagvlak voor een marktbrede samenwerking om het hypotheekproces te vernieuwen.

De aanwezige adviseurs, verstrekkers, serviceproviders, IT-leveranciers en toezichthouders waren het eens dat samenwerking in de gehele keten een vereiste is voor vernieuwing. Tevens waren zij het eens dat de tijd is aangebroken om in samenwerking met de overheid dit proces te verbeteren, te versimpelen en te versnellen. Uiteraard in overleg met bestaande initiatieven zoals Handig! en de Perspectiefverklaring.

Om het hypotheekproces voor de consument sneller en gemakkelijker te maken introduceerde Ordina Finance Solutions op dit evenement ook haar Lckr-propositie. Met Lckr kan een consument snel, veilig en gemakkelijk financiële gegevens delen met derden. Het veilig ontsluiten van brondata is een belangrijke stap voor innovatie in het hypotheekproces, aldus één van de deelnemers.