fbpx

Ordina neemt IFS Probity over

Ordina zet de volgende stap in haar groeistrategie en neemt 100% van de aandelen van IFS Probity over. IFS Probity is een Nederlandse IT-dienstverlener met diepgaande expertise in complexe massa facturatieprocessen (subscription billing). Hiermee houden organisaties overzicht en grip op complexe betalingsprocessen. Met IFS Probity versterkt Ordina haar positie in de utilities en mobiliteitsmarkt. De trend van veranderende contractvormen biedt ook mogelijkheden voor bredere toepassingen, zoals abonnementen en betalen voor verbruik (pay per use). Financiële details over de overname worden niet bekendgemaakt.

IFS Probity is in 2004 ontstaan door het samengaan van IFS Nederland en Probity en heeft een jaarlijkse omzet van ruim EUR 7 miljoen en ca. 40 medewerkers. Het bedrijf heeft haar wortels in de utilities sector en heeft diepgaande kennis van complexe massa facturatieprocessen op het snijvlak van business en IT, o.a. vanuit SAP BRIM en SAP IS-U. Organisaties krijgen hiermee inzicht in snelgroeiende datastromen, op basis waarvan zij facturen kunnen versturen en innen over geleverde diensten, geautomatiseerd kunnen verrekenen met derden en controle op hun financiële positie kunnen verbeteren.

Jo Maes, CEO Ordina: “IFS Probity’s expertise in subscription billing is een waardevolle toevoeging op Ordina’s portfolio en een versterking van onze propositie Business platforms en cloud. We verwachten hiermee nog beter in te kunnen spelen op toekomstige ontwikkelingen, zoals Mobility as a Service en de uitdagingen rond betalen in de utilities en mobiliteitsmarkt. Met deze expertise kunnen bovengenoemde processen sterk vereenvoudigd worden. De combinatie van de expertise van IFS Probity met de slagkracht van Ordina biedt groeimogelijkheden bij grote en middelgrote klanten en overheden. Op deze manier kunnen wij onze gezamenlijke klanten een breder portfolio bieden en hen helpen de veranderingen voor te zijn. De acquisitie van IFS Probity past dan ook in onze strategie om ons bestaande portfolio te laten groeien met oplossingen in niches.”

Jan van der Veen, partner IFS Probity: “De combinatie van onze krachten maakt dat we onze klanten nog beter kunnen helpen hun digitale ambities te realiseren. Door de toegang tot een bredere klantenbasis, het bredere portfolio van Ordina en de omvang van Ordina kunnen we versneld groeien. Daarnaast biedt dit kansen voor onze medewerkers op brede loopbaanpaden en meer ontwikkelmogelijkheden.”

Download persbericht

Vragen of meer informatie?

Stel je vraag via onderstaand formulier of bel +31 (0)30 663 7000.