fbpx

Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen bestaat uit Johan van Hall, Caroline Princen, Thessa Menssen, Dennis de Breij en Bjorn van Reet.

Profielfoto Johan van Hall

Johan van Hall (1960) is per 1 januari 2019 benoemd als lid en voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Ordina. In de Algemene Vergadering 2022 is hij herbenoemd voor een periode van twee jaar, eindigend in 2024. De heer Van Hall is vicevoorzitter van de Raad van Advies bij het CBS en senior advisor bij Boston Consulting Group. Eerder was hij vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van ABN AMRO, Chief Innovation & Technology Officer en was hij lid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO.

Profielfoto Caroline Princen

Caroline Princen (1966) is sinds april 2018 lid van de Raad van Commissarissen van Ordina. Van april 2018 tot en met december 2018 was zij voorzitter. Zij is tevens CEO van de Nuts Groep. Daarnaast is zij voorzitter van de Raad van Toezicht van het UMC Utrecht en voorzitter van de Raad van Toezicht van Perspectief. Eerder was zij lid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO en lid van de Raad van Commissarissen van Royal Flora Holland. In de Algemene Vergadering 2022 is mevrouw Princen herbenoemd voor een periode van 4 jaar, eindigend in 2026.

Profielfoto Thessa MenssenThessa Menssen (1967) is sinds juni 2020 lid van de Raad van Commissarissen van Ordina. In 2024 loopt de eerste benoemingstermijn van mevrouw Menssen af. Zij is tevens lid van de Raad van Commissarissen van Alliander. Daarnaast is ze lid Raad van Toezicht van Stichting Topvrouw van het Jaar, het Scheepvaartmuseum en het Kröller Müller Museum. Eerder was zij CFO en lid van de Raad van Bestuur BAM Groep en CFO/COO van het Havenbedrijf Rotterdam.

Dennis de BreijDennis de Breij (1971) is per 8 april 2021 benoemd als lid van de Raad van Commissarissen van Ordina voor een periode eindigend in 2025. Hij is verder niet-uitvoerend bestuurder bij Quin, en door de Ondernemingskamer (tijdelijk) aangesteld als bestuurder dan wel commissaris. De heer De Breij was eerder oprichter en partner van advocatenkantoor deBreij (daarvoor: De Breij Evers Boon), en advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek en CMS Derks.

 

Bjorn van ReetBjorn Van Reet (1977) is per 8 april 2021 benoemd als lid van de Raad van Commissarissen van Ordina voor een periode eindigend in 2025. De heer Van Reet is CIO van Kinepolis Group en bestuurslid bij BELTUG. Eerder was hij CIO en bestuurslid bij Adecco Group Belgium en Managing Director bij Modis.

 

 

Commissies

De Raad van Commissarissen heeft twee commissies ingesteld: een auditcommissie en een remuneratie, nominatie en HR-commissie. De commissies zijn samengesteld uit leden van de Raad van Commissarissen en hebben hun eigen reglement. De leden van de auditcommissie zijn Thessa Menssen (voorzitter) en Dennis de Breij (lid). De leden van de remuneratie, nominatie en HR-commissie zijn Caroline Princen (voorzitter), Bjorn Van Reet (lid) en Johan van Hall (lid).

Downloads