fbpx
Duurzaamheid

Snelle groei van het aantal elektrische auto’s in leasevloot Ordina

Ordina vindt duurzaamheid belangrijk en dat zie je terug in de stijging van het aantal volledig elektrische auto’s (EV) onder de Ordina-medewerkers. Eind augustus werd de 100ste EV aan de 1300 voertuigen tellende leasevloot van Ordina in Nederland toegevoegd. Software Engineer Jurre Sanders schreef deze mijlpaal op zijn naam. Hij nam een volledig elektrische VW Golf in gebruik.

“Van 27 EV’s eind 2018 naar 100 acht maanden later, het gaat de laatste tijd heel hard, “ vertelt Johan Kamp, Directeur Facilities & Support. Die sterke groei heeft volgens Johan meerdere oorzaken. “Fiscale stimulatie speelt uiteraard een belangrijke rol. Tegelijkertijd komen er ook meer betaalbare EV’s op de markt. De actieradius van die auto’s neemt toe en er zijn steeds meer laadstations. Stuk voor stuk zaken die maken dat steeds meer collega’s voor een elektrische auto kiezen.”

Ordina’s duurzaamheidsbeleid zorgt voor een extra stimulans. Johan Kamp: “We blijven actief op zoek naar mogelijkheden om onze CO2 footprint te verlagen. Met het oog daarop hebben we voor elektrische auto’s ons merkenbeleid losgelaten. Normaal gesproken kunnen leaserijders kiezen uit zeven verschillende merken. Voor elektrische auto’s geldt dat ieder merk kan worden gekozen. Met name Kia’s, Hyundai’s en de nieuwe Tesla 3 zijn erg populair.”

Bij de diverse Ordina-kantoren neemt het aantal laadstations eveneens gestaag toe. “We proberen in de pas te blijven lopen met de groei van het aantal EV’s. Verder maken we het laden zo makkelijk en efficiënt mogelijk via een speciale groepsapp.”

Johan Kamp verwacht dat de sterke groei van het aantal EV’s doorzet: “Het zal mij niet verbazen als de teller eind van het jaar op 160 EV’s staat.” Uit cijfers van het CBS blijkt dat de verkoop van volledig elektrische personenauto’s flink in de lift zit. Sinds 1 januari bedraagt het aantal geregistreerde volledig elektrische auto’s bijna 45.000, een verdubbeling van het aantal auto’s in vergelijking met een jaar eerder.

Jurre kiest voor lage bijtelling én duurzaamheid

De relatief lage bijtelling én duurzaamheid. Dat waren voor Jurre Sanders, berijder van de 100ste EV, de belangrijkste redenen om voor een EV te kiezen. “Ik woon in Bennebroek en werk voor Ordina bij de Rabobank in Utrecht. Het eerste deel van de 90 kilometer, tot aan Breukelen, doe ik met de auto. Die zet ik dan aan de lader en vervolgens stap ik op de trein naar Utrecht.

Jurre noemt zichzelf ‘niet echt een autokenner’.  Hij was aangenaam verrast door de luxe van zijn  E-Golf. Ik rij er pas twee weken in en heb nog lang niet alle mogelijkheden kunnen gebruiken.” Daarvoor heeft ie gelukkig tijd genoeg, want de looptijd van zijn leasecontract is vier jaar.