fbpx

Tanium en Ordina bundelen krachten in strijd tegen cybercriminaliteit

Nieuwegein, 11 februari 2022 – Tanium en Ordina bundelen de krachten in een partnership dat klanten helpt waardevol inzicht te krijgen in hun kritieke IT-middelen. Dat inzicht draagt bij aan een optimale beveiliging en up-to-date status, of het nu gaat om laptops, servers, virtuele machines, containers of cloudinfrastructuur. Zo richten Tanium, een vooraanstaande, Amerikaanse leverancier van unified endpoint management en security-oplossingen, en Ordina, de digitale businesspartner in de Benelux, zich samen op de bestrijding van cybercriminaliteit.

Peter Groenewegen, business lead cyberdetection & response bij Ordina: “IT speelt voor vrijwel elke onderneming een steeds grotere rol in de bedrijfsvoering. Met de toename in omvang en complexiteit van de IT-omgeving neemt zowel de kans op, als de impact van cybersecurity-incidenten toe. Hackers vinden steeds weer nieuwe mogelijkheden om systemen en netwerken binnen te dringen. Terwijl organisaties vaak onvoldoende inzicht en overzicht hebben in hun IT-omgeving. Daardoor weten ze niet waar de mogelijke kwetsbaarheden zitten, en of er IT wordt gebruikt die niet langer is te updaten. Deze combinatie maakt het haast onmogelijk om alle security-incidenten te voorkomen. Vandaar dat juist de focus op het beperken van de impact van incidenten belangrijk is. Dit start bij het hebben van real time en volledig beeld.”

Goede basis voor digitale weerbaarheid

Peter Groenewegen over de samenwerking: “Het platform dat Tanium biedt, sluit naadloos aan op onze werkwijze. Het begint bij het hebben van inzicht en overzicht van hetgeen je als organisatie hebt te beveiligen. Op basis daarvan kan je beslissen welke maatregelen je neemt. Tanium brengt in beeld hoe het IT-landschap eruit ziet, welke risico’s er zitten en hoe dit stap voor stap kunt oplossen. Daarmee legt het een goede basis voor het verhogen van de digitale weerbaarheid van organisaties. Ordina gebruikt het platform als onderdeel van services die we klanten bieden om hun organisatie meer weerbaar te maken.”

“Onze focus binnen dit partnership ligt primair op de industriemarkt, waar we zien dat de volwassenheid, weerbaarheid en veerkracht van organisaties op het gebied van cyberdetection en response sterk verbeterd kan worden. Met Tanium kunnen we meerdere oplossingen op één platform bieden, waardoor we klanten op lange termijn in volwassenheid binnen dit platform kunnen laten meegroeien. Organisaties kunnen klein beginnen en vervolgens uitbouwen. Waar je normaal gesproken drie verschillende oplossingen nodig had, kan je hier met een product af. Een mooie efficiëntieslag én je verkleint tevens de footprint op het netwerk”, aldus Groenewegen.

“Het hebben van compleet inzicht in alle IT-assets binnen een organisatie is belangrijker dan ooit. Cybercriminelen liggen permanent op de loer en twijfelen geen seconde om een kwetsbaarheid uit te buiten. Tanium biedt een geïntegreerd platform van waaruit potentiële kwetsbaarheden snel opgespoord, geïsoleerd, hersteld, en niet te vergeten, voorkomen kunnen worden. Alleen door volledig in kaart te hebben welke fysieke en virtuele apparaten er verbonden zijn aan het netwerk en wat de status daarvan is, kunnen organisaties hun IT-infrastructuur beschermen en ervoor zorgen dat werknemers veilig kunnen werken, vanaf elke locatie. De combinatie met het platform en de expertise van Ordina maakt deze oplossing nu nog krachtiger”, aldus Wytze Rijkmans, Regional Vice President bij Tanium.